Kendte11. maj 2019

Efter kokain-skandale: "Tilbagefaldet var et mareridt"

Renée Toft Simonsen fortæller for første gang om sin søn Hugo Helmigs kokainsag, der kostede den 20-årige sanger en tur i detentionen
https://imgix.seoghoer.dk/renee_toft_simonsen.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Hugo Helmig blev i marts måned anholdt i en kokainrus i centrum af Aarhus.

Anholdelsen skete ved forældrenes adresse på Bülowsgade i Aarhus Midtby. Herefter blev 20-årige Hugo Helmig bragt til detentionen, hvor han kunne sove sin kokainrus ud.

Nu fortæller Hugos mor, René Toft Simonsen, for første gang om sagen.

Det gør hun til norske VG.

- For et års tid siden blev han afhængig af kokain. Det har været hårdt. Han har selv ønsket behandling, men i marts havde han et tilbagefald.

- Tilbagefaldet var et mareridt. Selvom han er flyttet hjemmefra, er det selvfølgelig en bekymring for mig som mor. Når jeg står i dette, kan jeg ikke forstå, at jeg nogensinde har beskæftiget mig med, hvorvidt han spiste økologisk grød eller ikke, da han var lille, fortæller Renée Toft Simonsen.

Renée Toft Simonsen håber, at den unge sangstjerne vil tage den lidt med ro, så han kan komme sig over tilbagefaldet.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/hugo_helmig2_1.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Hugo Helmig. Foto: Thomas Laursen

Men det kan være svært, når man samtidig gerne vil ud og spille koncerter.

- Jeg synes, han burde gå ind i en proces, hvor han får styr på det, han går og kæmper med. Og det vil han gerne. Men han vil også turné. Han vil ud at spillet. "Nu har jeg arbejdet i halvandet år på dette album. Jeg har arbejdet meget ferm mod denne turné", sagde han. Der var jeg nødt til at lytte på ham. Var det op til mig, havde jeg valgt noget andet for ham, lyder det fra moderen.

Selvom Renée hjælper sin søn alt, hvad hun kan, så må hun bare acceptere, at hendes søn er blevet voksen og må tage vare på sig selv.

- Men han er 20 år. Han er flyttet hjemmefra, har hund og bor med sin 23-årige kæreste, der læser til lærer. Og han tjener sine egne penge, så jeg kan heller ikke inddrage hans lommepenge. Jeg kan ikke gøre andet end at sige til ham, at jeg er her. Jeg vil hjælpe dig, fortæller Renée Toft Simonsen.

Sponsoreret indhold