DR’s gigantsucces slår til igen: Mads’ monopol

49-årige Mads Steffensen vader i succes, og han er i øjeblikket nummer et på både tv og i radioen med “Fællessang – hver for sig” og “Mads og monopolet”.

49-årige Mads Steffensen vader i succes, og han er i øjeblikket nummer et på både tv og i radioen med “Fællessang – hver for sig” og “Mads og monopolet”.

(Foto: DR)

Der er eftertragtede værter, og så er der Mads Steffensen, som tilhører sin helt egen mesterliga.

For når det gælder seer- og lyttertal har DR’s skaldede multitalent i årevis skilt sig ud som både ubestridt konge af radio og forrygende populær på tv.

Og nu under coronakrisen har han ligefrem fået monopol på førstepladsen. 

Artiklen fortsætter under billedet ...

.Jaaaah!!
Den kendte jyde kan roligt strække armene i vejret, for man må i den grad sige, at radio og tv-manden går rent hjem hos lyttere og seere. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

I ugevis har programmet “Fællessang – hver for sig” toppet listen over de mest sete programmer med over en million tændte tv-apparater fredag aften klokken 20.

Samtidig kører “Mads og Monopolet” på P4 videre for fuld damp som det ubestridt mest lyttede radioprogram i kongeriget.

Kombinationen af danskernes dilemmaer og monopolets gode råde satte sig helt uhørt på alle pladserne på top-30 over de mest lyttede radioudsendelser i Danmark i 2019.

Ikke ligefrem smuk

En nærmest uforlignelig succes, som PR-ekspert Henrik Byager tilskriver Mads Steffensens varme, ro og lune udstråling.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Privat deler Mads sin succes med konen Marianne Foldberg Steffensen, som han giftede sig med i 2003. (Foto: Claus Poulsen)

– Hans helt store force er, at vi alle sammen føler, at vi kender ham lidt. Han taler til alle og rummer noget udefinerbart folkeligt og dansk. Og så er han fra Jylland, det giver noget ekstra, hvis du skal ud til hele Danmark. Han er ikke bondsk, men han har den jyske tone og jordforbindelse. Han er vores, siger Henrik Byager om Steffensens succes, og understreger at seerne ikke flokkes på grund af Mads Steffens udseende.

Uden at genere ham, så er han jo ikke frygtindgydende smuk. Han er ingen George Clooney. Han er meget almindelig rent fysisk, men man er tryg ved ham, og han taler, så alle kan forstå det. Han har helt grundlæggende folkelige kvaliteter, som man ikke kan købe for penge, lyder dommen fra kommunikationseksperten.

Prisregn

Ud over de tre store: “Mads og Monopolet” “Kender du typen” og senest “Fællessang – hver for sig” har Mads Steffensen været vært på et hav af populære DR-programmer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Den skaldede supervært har stået i spidsen for populære “Kender du typen” siden 2012 – her er han sammen med de to livsstilseksperter Flemming Møldrup, 50, og Anne Glad, 47, som har været med siden henholdsvis 2015 og 2011. (Foto: DR: Egon Rix)

Blandt andet “Aftenshowet”, “Her er dit liv”, “Kongerigets Klogeste” og “Alle mod 1” og han har vundet Radioprisen 2006, Den Gyldne Mikrofon 2009, en Zulu Award i 2011 og Kryger-prisen i 2017, som hvert år uddeles til en DR-medarbejder, som har gjort en særlig indsats.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mads Steffensen har også været vært på “Her er dit liv” i en længere periode.
Her er det Søs Egelind, 61, som bliver kidnappet til programmet. (Foto: Hanne Juul)

Mon ikke Mads Steffensen roligt kan finde plads til en Krygerpris mere for sit forrygende 2020.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close