Kendte8. august 2022

Dot og Messerschmidts sommerliv på Bakken: Skurer selv toiletterne

Hele sommeren bor bakkesangerinden og politikeren i en beskeden lejlighed inde bag scenen på Bakkens Hvile, hvor de selv tager del i al slags arbejde
Morten Messerschmidt og Dot Wessmann
Morten Messerschmidt og Dot Wessmann bor i en lejlighed om sommeren – og de hygger med lille Hugo, der er opkaldt efter Dots morfar.
 Foto: Hanne Juul

Da Dot Wessmann, 63, og Morten Messerschmidt, 41, fandt hinanden for 15 år siden, lå det ikke lige for, at deres forskellige liv ville blive spundet ind i hinanden i en grad, så de i dag er uadskillelige.

Men det seriøse politikerliv og livet som bakkesangerinde har vist sig at passe ualmindeligt godt sammen.

– Vi er fast sammentømrede og lever i hinandens arbejde, men der har selvfølgelig skullet lidt tilpasning til også privat. F.eks. vidste Morten ikke, hvem Tom Jones var, da vi mødtes, og opera, som Morten elsker, var ikke en del af mit liv dengang. Men vi var nysgerrige på hinandens verden, og i dag går det hele op i en højere enhed, fortæller Dot.

– Jeg vidste fra starten, hvad jeg gik ind til, det stod jo i indlægssedlen, siger Messerschmidt.

Morten Messerschmidt og Dot Wessmann
Aldersforskellen på 23 år forholder parret sig ikke til. – Vi lukker det ude, for alting fungerer så godt imellem os, og Morten er noget af det sjoveste, fortæller Dot.
 Foto: Hanne Juul

–Men der er da blevet joket med vores forskelligheder, og skuespilleren Flemming Jensen har skrevet en sjov tekst til Dot om det at være “formandsfrue,” som vækker stor begejstring blandt publikum:

“Hov, så var man pludselig blevet formandsfrue. Noget, jeg før betragted’ som en vittighed. Men når man nu skal med til hofballer hver uge. Så er det da altid noget, at man har noget at tage på,” selvfølgelig med henvisning til Dots flotte scenekostumer.

Knokler igennem

Men det er ikke det lette liv, parret lever på Bakken. Det er hårdt arbejde fra morgen til sen aften.

Morten Messerschmidt
– Partiet skal nok overleve, min opgave er at rejse det, og så måske om 10 år vil det være mere oplagt for mig at blive fuldtidsgøgler her sammen med Dot, siger Messerschmidt, der hver aften står i baren på Bakkens Hvile, om stormvejret for Dansk Folkeparti.
 Foto: Hanne Juul

– Om morgenen starter vi med at vaske radiobiler og de andre forlystelser, Dot ejer herude, det er alt for dyrt at hyre hjælp. Men det er en dejlig opgave, for så kommer man rundt og får snakket med de andre teltholdere, hvoraf mange også bor herude, og de giver mig fornemmelsen af, at “han er en af vore,” fortæller Messerschmidt.

– Der er heller ikke nogen, der skal komme og sige noget om Morten, så beskytter de andre teltholdere ham, indskyder Dot.

– Vi gør også selv rent på Bakkens Hvile, så inden vi går hjem om aftenen, skal toiletterne gøres rene, og scenen skal fejes. Ved 1-tiden kan vi så sætte os med en fyraftensdrink, det kan vi gøre, fordi vi bor herude og ikke skal ud at køre for at komme hjem.

Morten Messerschmidt og Dot Wessmann
– For mig er det et fristed, hvor jeg laver noget andet, end politik, og jeg tror, det er sundt for en politiker at drive virksomhed, siger Morten om sit liv med Bakkens Hvile.
 Foto: Hanne Juul

Alt for børnene

Parrets har også haft og har stadig deres private udfordringer og store sorger. Dots datter Johanne, 29, var for nogle år siden ude for en slem ulykke, som hun stadig er ved at komme sig over, og da Mortens søster for to et halvt år siden blev myrdet, blev han værge for hendes fire børn.

– Børnene, der i dag er 10 og 14 og tre og fire år, bor hos min mor, så det påvirker ikke vores dagligdag, at jeg er værge. Men det er mig, der har forældremyndigheden, og derfor er det mig, der skal deltage i skole-hjem samtaler osv., og der er stadig pædagogsnakke, så det fylder selvfølgelig.

– Dots datter bor hos os i Charlottenlund, og det gør også Dots forældre. Så vi har tre selvstændige lejligheder med elevator til førstesalen, som vi fik bygget, så Johanne kan komme op og ned med sin rollator, fortæller Morten.

– Vi solgte alt for at få råd til at bygge det hus, så jeg ejer ikke længere Damhuskroen og Damhus Tivoli. Nu er jeg udelukkende teltholder på Bakken, og jeg elsker livet herude. Jeg er jo gøgler, siger Dot.

Dot Wessmann og Morten Messerchmidt
Møblerne i sommerhjemmet på Bakkens Hvile er taget med hjem fra den lejlighed, parret havde i Bruxelles, mens Morten var medlem af Europa Parlamentet. Bortset fra træhesten, der stammer fra Damhus Tivoli, og som Dot elsker.
 Foto: Hanne Juul

Der har været meget snak frem og tilbage om, hvorfor parret ikke gifter sig, når nu alt imellem dem fungerer så godt.

– Det gør vi ikke, fordi jeg stadig er gift, og rent økonomisk vil det være helt uoverskueligt at blive skilt, fordi vores virksomheder og økonomi er viklet ind i hinanden. Men vi har et godt forhold til min eksmand, Tommy, som også i flere år har haft en kæreste, så der er ikke problemer der, fortæller Dot.

Sponsoreret indhold