Kendte27. maj 2020

Don Wammen: Damernes ven

Nicolai Wammens liv er langt mere saftigt, end tørre tal fra Finansministeriet antyder.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/wammen_0.jpg
 (Foto:Flemming Jeppesen)

Der var en, der var to, der var tre, der var fire ...

Der skal et helt Finansministerium til at holde styr på Nicolai Wammens erobringer.

Den 49-årige fuldtidspolitiker har nedlagt damer i et tempo, som de mandlige deltagere i realityprogrammet ”Paradise Hotel” kan lære en hel del af – for hvordan pokker har Wammen haft tid og overskud til at læse statskundskab, føre valgkamp, være borgmester, folketingsmedlem, minister og medlem af et hav af bestyrelser, samtidig med at der skulle bages på den ene skønhed efter den anden?

Vellidt over midten

De fleste af finansminister Nicolai Wammens kærester har været aktive i politik, og det forklarer en del.

Socialdemokraten er også vellidt uden for sit eget parti. Som borgmester i Jyllands hovedstad kørte Nicolai Wammen et professionelt parløb med den tidligere model, venstrekvinden Laura Hay – men det blev Søren Pind, der scorede den rødhårede skønhed.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/wammen_3.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Mens Wammen var borgmester i Aarhus, kørte han politisk parløb med venstrepolitikeren Laura Hay – hun var en overgang kæreste med Søren Pind. I dag er hun gift med Mærsk-arvingen Johann Uggla. (Foto: Ritzau Scanpix)

Den jævnaldrende folketingskollega Mai Mercado var i et års tid – fra 2009 til 2010 – kæreste med Nicolai Wammen, dengang hun var konservativt byrådsmedlem i Odense, og han var borgmester i Aarhus.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/wammen_4.jpg
 (Foto: Lars Aarø)

Mai Mercado og Nicolai Wammen faldt for hinanden på trods af partiskel. (Foto: Lars Aarø)

Året efter bruddet med Mai Mercado – i 2011 – blev Nicolai Wammen pludselig far, da partifællen Julie Rademacher fødte ham sønnen Carl. Det var en overraskelse for alle, for Nicolai og Julie nåede aldrig rigtig at danne par.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/wammen_2.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Hov – socialdemokraten Julie Rademacher kom lige ind fra sidelinjen og fik et barn med Nicolai Wammen. (Foto: Martin Høien)

God lytter

Inden Mercado kom på banen, nød den senere miljøminister Kirsten Brosbøl godt af den syv år ældre Wammens kærlighed og følsomhed – de to socialdemokrater var kærester fra 2005 til 2007.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/wammen_1.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Så lykkelige var de – Wammen og den senere minister Kirsten Brosbøl. (Foto: Martin Høien)

Det er hverken biceps, lækkert hår, en dyb stemme eller smarte scorereplikker, der får lamsebamserne til at dåne, når Wammen træder ind i lokalet. Det er snarere den blufærdige fuldtidspolitikers evne til at være til stede; til at lytte og sige de rigtige ting, der har vist sig at give pote, når det gælder det modsatte køn.

Gift familiefar

Det ved Karen Lund, 39, alt om. Kommunikationsrådgiveren giftede sig for fire år siden til efternavnet Wammen, og dermed satte hun en stopper for Nicolais jagen efter damer. I januar blev parret forældre til en søn, og alt tyder på, at Nicolai Wammen i en alder af snart 50 omsider har løbet hornene af sig.

Nu er det familien og karrieren, der fokuseres på.

Wammen er altid gået i en stor bue uden om skandaler. Når han skejede ud, foregik det hånd i hånd med kæresten; en gåtur og eventuelt en enkelt øl.

Netop fordi Wammen ikke har ridser i lakken, er han et godt bud på personen, som en dag kommer til at afløse Mette Frederiksen på posten som statsminister. Som finansminister er han allerede nu blandt de tre-fire mest magt- og indflydelsesrige personer i kongeriget.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/wammen_5.jpg
 (Foto: Niels Henrik Dam)

Nicolai Wammen er som finansminister en af landets mest magtfulde – men stadig under dronning Margrethe. (Foto: Niels Henrik Dam)

Yderst flittig

Siden begyndelsen af sin politiske karriere har Nicolai Wammen været kendt for at arbejde solen sort. Som borgmester i Aarhus og senere som folketingsmedlem var det ikke noget særsyn, at han arbejdede til klokken 23.

Nicolai Wammens far var journalist og moren talepædagog, og fordi de blev skilt, foregik lille Nicolais opvækst dels i Aarhus, dels i København.

Selv om han og hans ni år yngre hustru Karen nu bor i en palælejlighed til 8.625.000 millioner kroner i postnummer 2900 Happiness (Hellerup, red.), så er Aarhus stadig hjembyen for den travle politiker.

– Jeg får en speciel følelse i kroppen, når jeg ankommer til Aarhus. Så ved jeg, at jeg er hjemme, har han tidligere udtalt.

Sponsoreret indhold