Kendte9. august 2019

Dødskørsel og elitesoldat: Sådan gik det ”Beverly Hills”-birollerne

Birolle-stjernerne i ”Beverly Hills 90210” gik i mange forskellige retninger, efter de medvirkede i 90’er-hittet
https://imgix.seoghoer.dk/doulaglas.jpg

Det var ikke kun Dylan, Brandon, Kelly, Steve og Brenda, der var med til at gøre ”Beverly Hills 90210” til allemandseje i 1990’erne.

Serien om de unge mennesker i det celebre postnummer var nemlig også fyldt med en række biroller, der var med at skabe både drama og kærlighed hos vores elskede teenageidoler.

Hvem husker ikke Scott Scanlon, der på dramatisk vis skød sig selv?

Eller hvad med den onde Tara, der på psykopatisk vis forsøgte at forvandle sig til Kelly og til sidst tage livet af hende?

For slet ikke at tale om den hidsige badboy Ray Pruit, der stjal Donnas hjerte, men bestemt ikke behandlede hende pænt?

Ja… der var altså op til flere biroller i ”Beverly Hills 90210”, som vi aldrig glemmer. Men hvad blev der egentlig af dem, efter de forlod serien?

SE og HØR opridser her, hvad der blev af nogle af dem.

Jamie Walters (spillede rollen som Ray Pruit): Brandmand

https://imgix.seoghoer.dk/jamie.jpg

Ryan Pruit havde forstand på guitarspil, men svært ved at styre sit temperament. Foto: MEGA

Jamie Walters kan formentlig takke ”Beverly Hills 90210” for, at han – og ikke mindst hans musik – blev kendt i det meste af verden.

Badboy-fyren med den hæse stemme og det hidsige temperament medvirkede i to sæsoner af den populære 90’er-seere, og her fik han et globalt hit med sangen ”Hold On”.

I ”Beverly Hills 90210” blev han udråbt til lidt af en skurk – særligt efter han som bekendt skubbede Donna ned ad nogle trapper i Palm Springs – men i det private er han lige modsat.

I dag arbejder Jamie Walters, 49, fuldtid som brandmand og paramediciner i Los Angeles.

Han har været gift med Patricia Walters, med hvem han har fået tre børn. De blev dog skilt i 2015.

Douglas Emerson (spillede rollen som Scott Scanlon): Elite-soldat

https://imgix.seoghoer.dk/doulaglas.jpg

Scott og David i "Beverly Hills 90210". Foto: MEGA

Douglas Emerson blev kendt i rollen som den kejtede og nørdede Scott Scanlon, der i første sæson var gode venner med David Silver… lige indtil David opdagede, at det var federe at hænge ud med skolens lidt mere populære typer. Og så var Scott ellers nærmest glemt.

Mens Douglas Emerson havde en mere fast rolle i første sæson, var han kun gæstemedvirkende, da anden sæson løb over skærmen.

Og hans tid i ”Beverly Hills 90210” endte som bekendt brat, da han under sin egen fødselsdagsfest kom til at skyde sig selv i maven, mens David så på.

Skuespilleren ønskede faktisk selv at blive skrevet ud af serien. Han havde faktisk slet ikke lyst til at arbejde som skuespillere mere, og efter rollen i Beverly Hills vendte Douglas Emerson da ikke tilbage til branchen.

Faktisk har han i stedet gjort karriere i det amerikanske luftvåben, hvor han i dag er stabsergeant i U.S. Air Force.

Privat bor den i dag 44-årige soldat i Californien og er gift med Emily Barth, og sammen har de to børn.

Rebecca Gayheart (spillede rollen som Anthony ”Tony” Marchette): Kørte barn ihjel

https://imgix.seoghoer.dk/tony.jpg

Dylan og Tony til deres bryllup - kort før Tony blev skudt og dræbt. Foto: MEGA

Der var nok mange kvinder, der blev en smule jaloux over Rebecca Gayheart. Den smukke skuespillerinde stjal som bekendt Dylan McKays hjerte, men blev på brutal vis dræbt af sin egen mafia-far, der havde hyret en lejemorder. Lejemorderen skulle myrde Dylan, men kom som bekendt til at skyde Tony i stedet – og hvem husker ikke scenen, hvor en grædende Dylan holder sin døde hustru i armene i regnen?

I dag er 47-årige Rebecca Gayheart stadig en aktiv skuespiller, men i juni 2001 tog hendes liv en dramatisk drejning. Her sad hun bag rattet i sin vens Jeep Grand Cherokee, da hun påkørte og dræbte en niårig dreng.

Hun blev idømt tre års betinget fængsel, en bøde samt 750 timers samfundstjeneste. Hun mistede desuden kørekortet i et år.

https://imgix.seoghoer.dk/rebecca_januar.jpg

Rebecca Gayheart fotograferet i januar 2019. Foto: MEGA

Rebecca Gayheart valgte at betale både hospital- og begravelsesomkostninger for drengens familie.

Rebecca Gayheart var i flere år gift med skuespiller Eric Dane, med hvem hun fik to døtre med. Parret blev skilt sidste år.

Vincent Young (spillede rollen som Noah Hunter): Kunstmaler

https://imgix.seoghoer.dk/vincent_og_donna.jpg

Tori Spelling og Vincent Young datede i virkeligheden. Foto: MEGA

Vincent Young endte som lidt af en hjerteknuser i ”Beverly Hills 90210”, men har ikke formået at blive en endnu større stjerne efter tiden i ”Beverly Hills 90210”.

53-årige Vincent Young, der i dag ser noget anderledes ud med sit kortklippede hår, har dog langt fra lagt skuespillet på hylden, og han er lige nu i gang med optagelser til hele tre nye film: ”3 Days Rising”, ”American Zealot” og ”The Fifth Boro”.

Foruden skuespillet bruger Vincent Young tiden på at male oliemalerier.

Christine Elise (spillede rollen som Emily Valentine): Fotograf

https://imgix.seoghoer.dk/emily.jpg

Emily som vi husker hende i "Beverly Hills 90210". Foto: MEGA

54-årige Christine Elise blev kendt for sin rolle som den fandenivoldske og psykisk udfordrede Emily Valentine, der stjal Brandons hjerte (… og puttede stoffer i hans drink).

I dag er Christine Elise stadig aktiv skuespiller, og hun er blandt andet i gang med optagelserne til filmen ”Landfill”. Dog har hun mest medvirket i mindre roller og i kortfilm.

Foruden jobbet som skuespiller er Christine Elise også en ivrig fotograf.

Under sit fødenavn Christine Elise McCarthy har hun i en årrække arbejdet som professionel fotograf og blandt andet udstillet nogle af sine værker på 2nd Cup Cafe i Boston. Hun har desuden haft fotografier udstillet på en restaurant i Paris ved navn Flamingos. I 2009 deltog hun i “Burlesque As Art"-udstillingen i Cambridge, Massachusett.

Desuden har Christine Elise en madblog kaldet Delightful-Delicious-Delovely, hvor hun laver vegansk mad.

Tiffani Thiessen (spillede rollen som Valerie Malone): Kogebogsforfatter

https://imgix.seoghoer.dk/beverly_tiffany.jpg

Tiffani Thiessen i "Beverly Hills 90210". Foto: MEGA

Tiffani Thiessen delte vandene i sin rolle som den problemfyldte – men egentlig også usikre – Valerie, der forsøgte at få venner i ”Beverly Hills 90210”, men som altid endte med at ødelægge det for sig selv og for de andre.

Efter sin rolle i ”Beverly Hills 90210” lykkedes det Tiffani Thiessen at holde gang i karrieren, og i flere år havde hun således hovedrollen i TV-serien ”White Collar”. Hun har også spillet med i ”Alexa & Katie” og ”American Housewife”.

https://imgix.seoghoer.dk/tiffany_2018.jpg

Tiffani Thiessen er stadig et skår i dag. Foto: MEGA

Den 45-årige skuespiller er også sprunget ud som kogebogsforfatter med bogen ”Pull Up A Chair”. Hun har desuden sin egen hjemmeside, hvor hun skriver om mad og tendenser inden for mad.

Kathleen Robertson (spillede rollen som Clare Arnold): Serie-haj

https://imgix.seoghoer.dk/clare.jpg

Clare i "Beverly Hills 90210". Foto: MEGA

Kathleen Robertson var som bekendt den frække og rebelske ”Chancellor Arnold”-datter, der fik gjort både Steve og David blød i knæene.

Efter sin medvirken i ”Beverly Hills 90210” er det lykkedes den i dag 45-årige skuespiller at holde gang i karrieren, særligt på TV, hvor hun har medvirket i en perlerække af serier.

https://imgix.seoghoer.dk/klathleen_2019.jpg

Kathleen Robertson i januar 2019. Foto: MEGA

Hun har blandt andet medvirket i ”Northern Rescue”,”The Fixer”, ”Murder in the First” og ”Bates Motel”.

Privat er Kathleen Robertson gift med producer Chris Crowles. De fik i juni 2008 sønnen William.

Sponsoreret indhold