Kendte23. januar 2015

Derfor skaber Føtex-skilt kæmpe debat

DF-politiker oppe i det røde felt
Af af
Et skilt har sat gang i debatten i Danmark
Et skilt har sat gang i debatten i Danmark
 Foto: InstagramEt tilbudsskilt i Føtex i Sønderborg har i disse dage skabt masser af debat i vores lille land - og endda fået Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen op i det røde felt.

Årsagen er, at det gule tilbudsskilt ikke er skrevet på dansk, men i stedet på arabisk. Og dét er "et knæfald for den stigende islamisering, der sker at vort samfund", som Dansk Folkepartis Martin Henriksen udtrykker det over for Ekstra Bladet:

- Hvis ikke folk forstår dansk, kan de jo eventuelt bare spørge personalet i Føtex. Ved at skilte på arabisk signalerer Føtex, at hvis man ikke gider lære dansk, så indretter Danmark sig efter dem - og ikke omvendt, siger Martin Henriksen til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: 94.000 vil boyotte Jensens Bøfhus... og antallet vokser

Hele skilte-sagen tog sin begyndelse, da Føtex-butikken i den sønderjyske by hang et ekstra skilt op i tøjafdelingen.

Det ekstra skilt var skrevet på arabisk og fortalte, at der var 40 procent rabat på tekstil, og at rabatten blev fratrukket ved kassen.

Årsagen til at skiltet var skrevet på et andet sprog, var, at der 300 meter fra supermarkedet lå et asylcenter, og at der her boede en stor gruppe syriske flygtninge, der hverken kan læse eller forstå dansk.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/9ef76d1745254392939f73da851c36d3.jpgSkiltet i Føtex i Sønderborg (Foto: Instagram)

Billedet af det arabiske skilt begyndte hurtigt at florere på de sociale medier - og flere danskere udtalte, at de ikke længere ville sætte deres fødder i Føtex, der er ejet af Dansk Supermarked.

- Jeg kan godt forstå, hvis mange danskere reagerer og skriver, at de ikke længere ønsker at handle i Føtex. Jeg tror da også selv, jeg vil holde igen med at give Føtex mine penge. For det her at gå over grænsen. Når man driver virksomhed i Danmark, har man et ansvar for samfundsudviklingen, siger Martin Henriksen til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Derfor vil tusindvis boykotte Jensens Bøfhus

En talsmand for Føtex har forsikret, at det ikke er normal kutyme, at supermarkedet hænger skilte op på andre sprog end dansk:

- Men under særlige omstændigheder kan lokale varehuse gøre enkelte undtagelser for at sikre den gode kundeservice, som Føtex gerne vil være kendt for. Faktisk gør Føtex i Sønderborg også noget særligt for deres mange tysktalende kunder, hvor de har hængt skilte med åbningstider på tysk op i indgangspartiet, siger Martin Møller Aamand, kommunikationskonsulent, Dansk Supermarked, til Ekstra Bladet.

Hvad mener du? Deltag i debatten på SE og HØRs Facebook-side.

Post by SE og HØR.

Sponsoreret indhold