Kendte21. september 2014

94.200 vil boykotte Jensens Bøfhus (… og tallet stiger minut for minut)

Danskerne raser mod restauranten – chefen kalder det ’ubehageligt’
Af af
Hadegruppen mod Jensens Bøfhus nærmer sig 100.000 medlemmer søndag
Hadegruppen mod Jensens Bøfhus nærmer sig 100.000 medlemmer søndag
 Foto: AOP94.213. Så mange danskere havde ved middagstid søndag tilkendegivet på Facebook, at de vil boykotte Jensens Bøfhus. Og minut for minut stiger antallet af danskere, der er utilfredse med familierestauranten.

Lige nu er der faktisk flere 'fans' af boykot-gruppen end Jensens Bøfhus' officielle Facebook-side, der til sammenligning 'kun' har 68.149 'fans'.

Årsagen til den store vrede mod familierestauranten er, at den fredag eftermiddag vandt en navnesag i Højesteret. Restauranten havde hevet Jensens Fiskerestaurant i Sæby og ejeren Jacob Jensen i retten for at bruge et restaurantnavn, der minder for meget om familierestaurantens navn.

Jensens Bøfhus fik medhold i alle påstande, og derfor skal Jacob Jensen nu finde et nyt navn til sin restaurant samt betale 200.000 kr. til Jensens Bøfhus for krænkelse af varemærkerettigheder og for at bruge det logo, som blev forbudt ved Sø- og Handelsrettens dom sidste år.

Fredagens dom har fået tusindvis af danskere op i det røde felt, og både på Jensens Bøfhus' officielle Facebook-side og på den nyoprettede Boykot Jensens Bøfhus vælter det nu ind med kritik og hårde ord.

Manden bag Jensens Bøfhus fortalte lørdag aften til TV 2 Nyhederne, at det er 'ganske ubehageligt':

LÆS OGSÅ: Derfor boykotter tusindvis Jensens Bøfhus

LÆS OGSÅ: Christopher hylder Jensens Bøfhus: Jeg spiser der i morgen

- Det er ganske ubehageligt, både som person og menneske. Jeg får alle mulige ubehagelige henvendelser. Der har været nogle opkald og folk, der har skrevet direkte til mig. Det er stormfuldt og meget ubehageligt, Palle Jensen lørdag aften til TV 2 Nyhederne og uddyber:

- Jeg er utroligt ked af det. Det gør ondt og påvirker en. Vi har ikke på noget tidspunkt ønsket at være den store imod den lille og vi ønsker Jacob Jensen (ejer af den anden restaurant, red.) alt godt med hans restaurant, siger Palle Jensen og tilføjer, at Jensen's Bøfhus har et hold af medarbejdere, som i øjeblikket forsøger at besvare alle de negative henvendelser, som man har modtaget.

De to hovedpersoner - Jacob Jensen og Palle Jensen - tørnede søndag formiddag sammen på TV 2 til en debat om afgørelsen, der har sat Danmark på den anden ende. Og her slog manden bag Jensens Bøfhus fast, at det ikke var ham, der ville i retten med sagen:

- Jacob kan blive ved med at hedde Jensens Fiskerestaurant, det har vi sagt fra starten, fra før vi tog den første retssag. Men Jacob har villet have retssagen, og vi har gerne villet beskytte det her, for ellers kunne der kommer Jensens-alle-mulige-typer restauranter, lød det fra Palle Jensen.

Et svar som Jacob Jensen dog ikke var enig i:

- Vi skal lige huske på, at det var dig, der trak mig i retten. Så er det ikke noget med, at jeg vil blive ved. Jeg holder på min ret, at jeg hedder Jensen, og den hedder Jensens Fiskerestaurant, og det har jeg gjort, indtil Højesteret har afsagt sin dom. Det er det, vi hele tiden skal huske på: Det er dig, der har trukket Jensens Fiskerestaurant i retten, svarede Jacob Jensen.

Foruden Boykot Jensens Bøfhus-siden på Facebook er der allerede startet en indsamling til Jacob Jensen. Søndag ved middagstid var der indsamlet 50.100 kroner. Du kan selv give et bidrag her.

Sponsoreret indhold