Kendte20. september 2014

Derfor boykotter tusindvis Jensens Bøfhus

Familierestauranten er endt i modvind efter retssag
Af af
Hadegruppen mod Jensens Bøfhus nærmer sig 100.000 medlemmer søndag
Hadegruppen mod Jensens Bøfhus nærmer sig 100.000 medlemmer søndag
 Foto: AOP62.401. Så mange danskere havde lørdag ved 19-tiden tilkendegivet på Facebook, at de vil boykotte Jensens Bøfhus. Og minut for minut stiger antallet af danskere, der er utilfredse med familierestauranten.

Årsagen er, at Jensens Bøfhus fredag eftermiddag vandt en navnesag i Højesteret. Restauranten havde hevet Jensens Fiskerestaurant i Sæby og ejeren Jacob Jensen i retten for at bruge et restaurantnavn, der minder for meget om familierestaurantens navn.

Jensens Bøfhus fik medhold i alle påstande, og derfor skal Jacob Jensen nu finde et nyt navn til sin restaurant samt betale 200.000 kr. til Jensens Bøfhus for krænkelse af varemærkerettigheder og for at bruge det logo, som blev forbudt ved Sø- og Handelsrettens dom sidste år.

Og fredagens dom har fået tusindvis af danskere op i det røde felt, og både på Jensens Bøfhus' officielle Facebook-side og på den nyoprettede Boykot Jensens Bøfhus vælter det nu ind med kritik:

- Sidste gang jeg sætter mine ben hos jer, efter at I har trynet en lille mand, fy for satan, I må skamme jer, håber at alle fravælger at spise hos jer. Jeg vil gøre mit til, at folk får jeres sande ansigt at se, skriver en blandt andet.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/ac8fde8a06b24e2189eff272bba1a7af.jpg- Jeg har netop bestilt et bord til 6 personer, men vi kommer ikke. Det burde alle gøre det næste halve år. Så bliver det måske lidt mere tomt i deres restauranter end hvis "de få" som ser denne side samt læser aviserne boykotter Jensen's. For en ting er at sige at man ikke vil komme der, noget andet er at om man overholder det. Det bliver lidt lettere at overholde, når der ikke er plads til at bestille et bord til Jensen's - STORE PRISER - små kedelige og seje bøffer, lyder en sur kunde, mens en anden blot skriver:

- Føj for "jensens" da!. Tæt på at et godt gammelt dansk familienavn er ved at være det ny skældsord!.. tillykke med det!.

Ejeren af Jensens Fiskerestaurant er selv dybt rystet og dommen, og at han nu skal finde 200.000 kroner:

- Jeg er fuldstændig rystet. Hvis jeg havde vidst, at det skulle være så besværligt, da jeg åbnede restauranten for 13-14 år siden, havde jeg bare valgt et andet navn, siger Jacob Jensen, som ejer Jensens Fiskerestaurant, til DR Nyheder.

Jensens Bøfhus' indehaver, Palle Skov Jensen, forklarer i en pressemeddelelse på restaurantens hjemmeside, at de 'har brugt næsten 25 år og millioner af kroner på markedsføring for at opbygge Jensen's som et brand, der bliver forbundet med Jensen's Bøfhus og vores produkter i detailhandlen'.

- Derfor er vi nødt til at reagere, når nogen bruger samme navn i strid med vores rettigheder," forklarer indehaver af Jensen's Bøfhus, Palle Skov Jensen.

Der er dog allerede startet en indsamling til Jacob Jensen. Lørdag omkring kl. 19 var der indsamlet 49.520 kroner. Du kan selv give et bidrag her.

Sponsoreret indhold