Kendte 21. juni 2016

Nope! Der er en ULÆKKER grund til ikke at campere ved vandet i år

Hvis du troede, at vi var forskånet for store edderkopper herhjemme, kan du godt begynde at ryste i bukserne. Vi har nemlig en ganske stor fætter, og den ”herlige” spindler holder til ved vandet – så ingen grund til at slå sommerteltet op i sådanne områder
Foto: All Over

Er du én af dem, der får svedige hænder og øjeblikkelig hjertebanken blot ved tanken om en edderkop?

Og er du én af dem, der falder om med hjertestop i dét øjeblik, du støder på den ottebenede spindler?

Ja, så gør du nok klogt i IKKE at campere ved vandet i år.

For Danmark har nemlig en ganske stor udgave af det lodne væsen – og uhyret holder netop til ved vandet. Æv!

Det skriver mx.dk.

Den store (læs: enorme) edderkop har fået det mundrette navn Dolomedes fimbriatus, men kendes nok bedst under sit mere passende navn stor rovedderkop. Og edderkoppen - der kan måle op til 20 mm - er da heller ikke ligeså så sød som Lille Peter Edderkop.

Foto: All Over

Jep, den er så ulækker. Foto: All Over

Næh… der er i sandhed tale om et rovdyr, der mæsker sig i alt fra insekter til små fisk (ja… du læste rigtigt… små FISK!).

Den glubske satan jagter sit bytte både på land og i vand, og den er udstyret med et særligt sæt ben, der faktisk gør, at den kan løbe på vandet. Og nåeh ja… så kan den også dykke og forblive under vand i op til en time uden at dø. Så du kan heller ikke lige sådan drukne dyret, hvis du støder ind i det.

Dolomedes fimbriatus har faktisk en endnu større fætter, som også lever herhjemme - den er dog heldigvis ret sjælden. Og det er vi ret glade for.

Fætteren hedder dolomedes plantarius, og den kan blive så stor som en rotte. Jep, vi døde lige ved tanken om dét! Den er blevet spottet en del gange herhjemme – hovedsageligt i det nordsjællandske, og den holder – ligesom Dolomedes fimbriatus – til ved søer og moser. Så ingen grund til at campere i de områder i år.

Men der er dog én (lillebitte) god ting ved denne historie: Nemlig at du IKKE bor i England. Her har man også den ”herlige” fætter boende, men faktisk har en zoo ved navn Chessington World of Adventures netop valgt at slippe 400 af slagsen ud i den engelske natur for redde arten. Hvorfor forstår vi ikke helt…

Sponsoreret indhold