Dennis Knudsen om Lucas: Skal tro på julemanden

– Lucas ligner mig mere og mere. Ligesom jeg har han sine hysteriske øjeblikke, men det varer heldigvis kort, og ellers er han et nemt barn. Men de blå øjne har han ikke fra mig, fortæller Dennis Knudsen.

– Lucas ligner mig mere og mere. Ligesom jeg har han sine hysteriske øjeblikke, men det varer heldigvis kort, og ellers er han et nemt barn. Men de blå øjne har han ikke fra mig, fortæller Dennis Knudsen.

(Foto: Gregers Overvad)

Når juleaften nærmer sig, pakker Dennis Knudsen lille Lucas, hunden Lady og gaver til hele familien ind bag i bilen og sætter kurs mod sommerhuset på Sjællands Odde.

Her skal Lucas opleve sin første jul sammen med hele sin familie, der tæller 10 personer, heriblandt to andre børn.

– I år bliver det børnenes jul, og det er sundt, at Lucas ikke er det eneste barn, så hele julen kommer til at dreje sig om ham. Men for mig har julen pludselig fået en anden betydning, efter at jeg har fået Lucas. Nu handler det om at skabe nogle traditioner, siger Dennis Knudsen, 56.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– En af vores traditioner skal være, at Lucas skal have sin helt egen nisse, som kan følge ham år for år, og så kan vi knytte nogle røverhistorier til den. (Foto: Gregers Overvad)

– Lucas skal tro på julemanden, og selvfølgelig kommer julemanden på besøg juleaften. Fra min egen barndom har jeg lært, at man skal være med til at skabe julen og julestemningen selv. Hjemme hos min farmor var der det flotteste nisselandskab på en glasplade med vat, og der var også en skøjtebane. Det er sådan noget, børn husker, siger den lykkelige far.

Disney og julemusik

Ellers er det den klassiske juleaften, der bliver holdt i sommerhuset.

– Som sædvanlig skal vi have både and og flæskesteg, og min kusine laver al maden. Dejligt, kommer det med et smil fra Dennis, der også selv er ferm i et køkken.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mens der bliver fejret jul i sommerhuset, er lejligheden lånt ud til gode venner, så en smule julepynt har Dennis Knudsen sat op, og på kaminhylden pynter nogle meget gamle nisser.

Mens der bliver fejret jul i sommerhuset, er lejligheden lånt ud til gode venner, så en smule julepynt har Dennis Knudsen sat op, og på kaminhylden pynter nogle meget gamle nisser. (Foto: Gregers Overvad)

Blandt stylistens egne elskede traditioner er, at der skal ses ”Disneys juleshow” og høres julemusik.

– Det er en selvfølge, at vi skal det, ligesom sommerhuset har fået fuld skrue med julepynten.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Julemusik betyder meget for Dennis, så selvfølgelig skal der spilles for sønnike.

Julemusik betyder meget for Dennis, så selvfølgelig skal der spilles for sønnike. (Foto: Gregers Overvad)

Fodbolddrømme

Hvad Lucas skal have i julegave, har farmand endnu ikke helt besluttet, men i lejlighedens entre står en splinterny barnevogn, da sønnen allerede er vokset ud af sin første vogn.

– Og jeg har købt hans første fodbold. Med hans lange ben og store fødder drømmer jeg om, at han skal være fodboldspiller og rejse verden rundt og tjene mange penge, joker Dennis Knudsen, der håber, Lucas får andre værdier, end han selv havde som barn.

Artiklen fortsætter under billedet ...

 Så stor! Lucas er blevet et halvt år, og Dennis ser frem til den første jul med sønnen.

Så stor! Lucas er blevet et halvt år, og Dennis ser frem til den første jul med sønnen. (Foto: Gregers Overvad)

Ingen dukker til Lucas

– Jeg lavede parykker af uldgarn og legede med Barbie-dukker, og dem vil jeg slet ikke introducere ham for. Jeg fik lov til at gøre, hvad jeg havde lyst til, og det var jeg glad for, men Lucas skal ikke lege med dukker. Han skal have maskuline værdier, og forhåbentlig vil han gøre det, de fleste andre drenge gør.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Lucas har dobbelt statsborgerskab. – Han skal opdrages med alle juletraditioner, både danske og amerikanske, og da mange af dem jo er i vækst, bliver der masser at fejre i årene fremover.

Lucas har dobbelt statsborgerskab. – Han skal opdrages med alle juletraditioner, både danske og amerikanske, og da mange af dem jo er i vækst, bliver der masser at fejre i årene fremover. (Foto: Gregers Overvad)

I det hele taget skal Lucas opdrages fornuftigt og ikke overdynges med gaver.

– Juleaften pakker vi én gave ud ad gangen. Mange børn får i overflod, og det er sørgeligt. Lucas skal opdrages til at have respekt for sine ting. Lige for tiden er han glad, bare han har en gammel grydeske at slå på noget med. Det tror jeg, er sundest.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close