Dennis Knudsen

Foto: All Over

Foto: All Over

Foto: All Over Press

Ikke mange frisører i Danmark har klippet Grevinde Alexandra med en fjerkræssaks og oveni købet er sluppet godt afsted med det...

Der er ikke mange frisører i Danmark, som kan sige, at de har klippet Grevinde Alexandra med en fjerkræssaks og oveni købet er sluppet godt afsted med det. Det kan Dennis Knudsen. Han er Danmarks kendis-frisør nummer ét, og han har også svunget farvepaletten over store stjerner som Meryl Streep, Tina Turner, Nicole Kidman og Paris Hilton.

Dennis Knudsen startede sin karriere i begyndelsen af 1980’erne, hvor han kom i lære som parykmager i TV-Byen. Det var også her, at Dennis Knudsen begyndte at eksperimentere med make-up, og i 1991 lavede Dennis Knudsen make-up på sin første store spillefilm, ”Drengene fra Sankt Petri”, med Nikolaj Lie Kaas og Tomas Villum Jensen. Filmen fik adskillige priser - heriblandt en Robert for Årets make-up.

Derefter tog karrieren fart, og Dennis Knudsen har i dag en frisørsalon, en hårproduktserie ved navn ”Dennis Knudsen” og senest en make-up-serie kaldet ”INK”.

Men vejen mod hårtoppen har været fyldt med genstridige hvirvler, og bag frisørklædet gemmer der sig også et hårdt liv med overgreb, selvmord og depression. 12. marts 1985 ramte en ulykke familien Knudsen. Faren, som længe havde levet på bunden af en ølflaske, begik selvmord ved at hoppe ud foran en lastbil.

– Det gjorde mit barndomsliv ustabilt. ”Kommer han hjem i aften? Og hvis han gør, hvilken tilstand er han så i?” Der er ingen tvivl om, at den usikkerhed har sat nogle angstvibrationer i gang i mig, for jeg kunne være meget bange, når han var ustabil i sit sind. Vi havde et medicinskab ude på væggen på badeværelset, og når jeg lå på mit værelse om aftenen og kunne høre skabet blive åbnet og lukket, var jeg bange for, at min far tog piller. For mange piller. Hvad nu hvis han begik selvmord? Jeg lå med nogle meget tunge tanker meget tidligt i livet, fortalte Dennis Knudsen til Altfordamerne.dk i 2013.

Og ikke kun i den nærmeste familie var der modstand. I Dennis’ andet hjem hos farfar og farmor, blev kærligheden gradbøjet til grænsen.

– Jeg skulle give ham en stor krammer. Så lagde han sig nærmest hen over mig på sofaen og kyssede mig med tungen så længe, at jeg kunne mærke noget blive stift i hans bukser. Bagefter gik han som regel ud på toilettet og låste døren. Efter de overgreb har jeg aldrig været i tvivl om, at min farfar i virkeligheden var homoseksuel. Han havde danset ballet hele sin ungdom og arbejdet som manufakturhandler. Dengang var det jo et kæmpe tabu at være bøsse, så han kunne ikke udleve sine følelser. Det er selvfølgelig fuldstændig uacceptabelt at lade det gå ud over et barn – jeg synes, det var væmmeligt og flovt og følte ikke, jeg kunne tale med nogen om det – men på en eller anden måde kan jeg sætte mig ind i, hvor svært han må have haft det med sig selv, forklarede Dennis Knudsen til Altfordamerne.dk.

Netop seksualitet blev en stor del af Dennis Knudsens videre år. Selvom kendisfrisøren er kendt som homoseksuel, så fortæller Dennis Knudsen, at han har været sammen med både mænd og kvinder. Og det er ikke kun kønnet, som frisøren har eksperimenteret med. I bogen ”Jeg dør kun én gang”, som omhandler frisørens hårde liv, forklarer Dennis Knudsen, hvordan han både har prøvet at sælge og købe sex. På en ferie i Cannes, fik den dengang 18-årig Dennis Knudsen et tilbud fra en ældre herre – han kunne blive i Cannes en ekstra uge, dog skulle det være på mandens hotelværelse. Derudover ville han få et par tusinde kroner ekstra i lommepenge. Det takkede den unge Dennis Knudsen ja til. Det var første og eneste gang, at han solgte sex, fortæller Dennis Knudsen i sin bog.

Som en kam gennem kort hår strøg Dennis Knudsens karriere sig hurtigt afsted, og allerede som 24-årig blev Dennis Knudsen selvstændig. Men det selvstændige liv udløste arbejdsdage på 12-14 timer og masser af aftaler og møder, som der skulle holdes styr på. Som 29-årig blev det for meget for den unge frisør, og stress og fortidens dæmoner ramlede sammen omkring ham. kendisfriøseren fik professionel hjælp, men som 40-årig ramte depression den travle frisør igen.

- Samtidig med alt det, der skete hjemme i København, var jeg i Sverige sammen med Lars von Trier under optagelserne til filmen ”Mandalay”. Hjemme kæmpede jeg med fagforeninger, med eksklusivaftaler, advokater og ansatte. Når man som jeg er opdraget til at været hensynsfuld og har gået i flinkeskolen, kan det være svært at rumme disse kampe. Jeg kunne i hvert fald ikke, fortalte Dennis Knudsen om sit sygdomsforløb og fortsatte:

- Da jeg blev syg, tvivlede jeg på, om jeg nogensinde kom tilbage. Jeg fik en alvorlig depression og en angstlidelse som gjorde, at jeg så mig nødsaget til at gå i professionel behandling hos en psykiater i otte måneder, fortæller Dennis Knudsen i et interview med Hairmagazine.dk.

Men ikke kun lykkepiller og psykologhjælp fik Dennis Knudsen på benene igen. Ekstremsport blev en stor passion for frisøren, og 14 dage før han fyldte 50 år gennemførte den standhaftige frisør sit tredje Ironman.

Selvom kendisfrisøren har afsløret store ting af sit liv i portrætbogen ”Jeg dør kun én gang”, så er der stadig ét område, hvor frisøren altid har været meget privat. Kærligheden. I 2008 blev det afsløret, at Dennis var blevet kæreste med den 24 år yngre Matias Quottrup Enevoldsen. Forholdet varede i et år, og parret gik fra hinanden som venner. Der gik dog ikke lang tid før rygterne om et forhold mellem Dennis Knudsen og ”Paradise Hotel”-deltageren Nicolai Schwartz meldte sig i medierne. De to kendte ansigter benægter dog begge, at der nogensinde har været tale om et forhold, men at de har hygget sig sammen.

Rygter om et bryllup svirrede da også i medierne i 2010, da Sanne Salomonsen efter sigende skulle have sagt ”ja” til et frieri fra Dennis Knudsen til en nytårsfest. Dog blev disse rygter aldrig til virkelighed, og Sanne Salomonsen forklarede efterfølgende, at parret selv havde sat rygtet i gang for sjov.

I december 2013 afslørede Dennis Knudsen til SE og HØR, at han efter flere års søgen endeligt havde fundet rugemoren til sit kommende barn. Kvinden var Karina Christiansen, og hun er tidligere kendt fra party-programmet ”Paradise Hotel”. Efter otte forsøg med fertilitetsbehandling blev Karina pludselig gravid. Men ifølge Karina Christiansen er Dennis Knudsen ikke far til barnet.

- Jeg forstår godt hans frustration og at han er ked af det, selvfølgelig gør jeg det, det er da pisse hamrende ærgerligt, at jeg ikke blev gravid, da vi prøvede sammen. Men det nytter ikke at se sig sur på mig, fordi det ej lykkedes for os, fortalte Karina Christiansen på bloggen Julianeaxen.com efter flere beskyldninger fra Dennis Knudsen om, at hun skulle have stjålet hans barn. Dennis Knudsen bekræftede efterfølgende, at barnet ikke var hans.

 

Dennis Knudsen
9. juni 1963
58 år
Lucas (søn, f. 2019)
Per Knudsen (far), Mona Knudsen (mor), Dion Knudsen (lillebror)
Haraldur Haraldson (Islænding), Matias Quottrup Enevoldsen, Nicolai Schwartz
Kendis frisør, stylist, parykmager og make-up artist

Find din favorit kendis her:

Close