Kendte3. november 2015

Sandheden om din mis: Den planlægger at slå dig ihjel

En ny undersøgelse foretaget af eksperter fra både universiteter og zoologiske haver fastlår, at din søde huskat måske ikke er så sød alligevel. Den planlægger nemlig at vende sig imod dig – og slå dig ihjel, hvis den ellers kunne
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ond_cat_front.jpg
 All Over

Se den lille kattekilling, nej, hvor er den sød - den har fine hvide potter og en pels så blød.

Ja, spørger man alletiders børnesang, er missen en vældig sød ven, der elsker at blive kælet med.

Men spørger du forskere fra University of Edinburgh og Bronx Zoo, har din huskat en mere dyster og mørk side gemt bag dens uskyldige øjne.

For forskerne har nu fastslået, at huskatten har samme impulsive og neurotiske adfærd som dens artsfæller.

Det skriver det britiske medie Daily Mail.

Forskerne sammenlignede huskatten med blandt andre den afrikanske løve, leoparden og den skotske vildkat, og de brugte en testmetode kendt som ”The Big Five”-personlighedstesten.

Her undersøgte forskerne, hvordan kattene reagerede i forhold til nye udfordringer, om de var udadvendte/indadvendte, om de var yndefulde, samvittighedsfulde - samt om de havde neurotiske træk.

https://imgix.seoghoer.dk/cat_evil.jpg
 All Over

Din huskat har en langt mørkere side, end du måske gik og troede.

I alt deltog 100 huskatte fra forskellige dyreinternater i Skotland, mens deres større artsfæller – som løven og leoparden – blev personlighedstestet i forskellige zoologiske haver.

Og resultatet overrasker nok specielt de katteejere, der mener, at deres "katte-batte" er en sød mis.

- De er nuttede, og de er pelsede og kælne, men vi skal huske, når vi har katte som kæledyr, at vi inviterer små rovdyr ind i vores hjem, siger psykolog Max Wachtel, en af forskerne bag den nye undersøgelse, til 9NEWS.

Ifølge forskerne kan din huskats venlige sind pludselig vende – hvorefter den kan finde på at flyve i flæsket på dig. Og så er det naturligvis heldigt, at missen ikke er større end en sæk kartofler.

- For mange mennesker er det dét værd. Katte kan være fantastiske, søde livsledsagere. Indtil de vender sig mod dig, siger psykologen.

Sponsoreret indhold