Kendte 7. december 2014

Blev 15 år: Her er den utrolige historie om katten Frankenlouie

Den tohovedede kat blev spået få dage, levede et helt katteliv
Af af
Den tohovedede kat blev spået få dage, levede et helt katteliv
Den tohovedede kat blev spået få dage, levede et helt katteliv
Foto: YouTube

For få dage siden måtte amerikanske Marty Stevens tage en tårevædet afsked med sin elskede kat, Frankenlouie. Men selvom afskeden var hård, er hun alligevel glad.Marty Stevens kat levede nemlig et vaskeægte katteliv i 15 år - og det var der ingen, der havde turdet håbe på, da den lille killing kom til verden i North Grafton, Massachusetts, i september 1999.

Frankenlouie på gåtur i området i North Grafton, hvor han boede (Foto: YouTube)LÆS OGSÅ: Rørende billeder: I dag skal Dukey døFor det stod med det samme klart, at ikke alt var, som det skulle være, da killingen kom til verden. Den havde to ansigter og var derfor dét, som dyrlæger kalder en 'Janus-kat'.Sådanne katte er før kommet til verden, men ofte har de ikke levet længere end et par dage. Derfor spåede dyrlægerne ikke den lille mis mange chancer.Men dyrlægesygeplejersken Marty Stevens kunne alligevel ikke lade killingen blive aflivet og besluttede sig for at tage den med hjem.Hun døbte den Frankenlouie (Frank og Louie) og madede den hver dag med en lille flaske (i begge munde). Hun opdagede dog hurtigt, at det kun var Franks side, der var forbundet med spiserøret. Det midterste øje fungerede heller ikke, og selvom han havde to næser og to munde, havde han kun én hjerne.Som dagene gik, voksede Frankenlouie sig større og større, og han elskede at pusle rundt i kvarteret i North Grafton.

Frankenlouie sammen med sin ejer, Marty Stevens (Foto: YouTube)LÆS OGSÅ: Mød Rødovre-missen Monty: Internettets mest populære mis?- Han er bare så kærlig og sød, og han smelter folks hjerter, udtalte Marty Stevens ifølge Daily Mail tilbage i 2011.Frankenlouie var på alle punkter ligesom alle andre katte. I 2012 endte han i Guiness Rekordbog som den længste nulevende Janus-kat. Men omkring Thanksgiving, i slutningen af november, begyndte Frankenlouie at blive sløj.Marty Stevens tog ham med til dyrlægen, som fortalte, at det var bedst at aflive Frankenlouie. Han havde mange smerter, og det var formentligt kræft, der havde ramt den 15 år gamle kat.Marty Stevens er - forståeligt nok - i sorg over at have mistet sit kæledyr. Men hun har allerede besluttet at lede efter en ny mis til hjemmet. Og det kan sagtens være en Janus-kat, der kommer med hende hjem igen.- Jeg ville elske at gøre det igen, siger hun ifølge Daily Mail.Her kan du se en video med Frankenlouie:

Sponsoreret indhold