Debattør Anne Sophia Hermansen: - Den går ikke længere, Ghita

Foto: Aller Media, Lars H. Laursen

Simi Jans omdiskuterede ”Go’ Aften LIVE”-interview med den danske skuespiller viser én ting – og én ting alene. Nemlig at Ghita Nørby generelt har det vanskeligt med yngre kvindelige journalister.

Det mener kulturkommentator på Berlingske, 49-årige Anne Sophia Hermansen.

I et ivrigt liket og kommenteret Instagram-opslag sammenligner hun Ghita Nørbys reaktioner på henholdsvis TV 2-vært Simi Jan og P1-vært Svend Brinkmann.

- Simi Jan stillede spørgsmål, der ikke ligger langt fra de spørgsmål, som Nørby lige havde besvaret i "Brinkmanns Briks", men her var reaktionen en helt anden. Overfor Svend Brinkmann var hun imødekommende, lattermild og havde på intet tidspunkt problemer med at besvare personlige spørgsmål om ensomhed og døden, skriver hun, før hun fortsætter:

- Men Simi Jan blev hældt ned ad brættet og fik at vide, at hendes spørgsmål var idiotiske. Hun fik også det råd med på vejen af divaen, at hun skulle tænke sig om fremover.

Bring noget andet

Mange vil nok kunne huske, at Ghita forargede på tilsvarende vis i 2019, da hun og radioværten på Radio24syv, Iben Maria Zeuthen, kom i gevaldig clinch under et længere interview i skuespillerindens eget hjem.

Og det får kulturkommentator Anne Sophia Hermansen til at nå til en konklusion:

- Ved I hvad, jeg tror ikke, Ghita Nørby bliver intimideret af store mikrofoner, hørebøffer eller personlige spørgsmål. Jeg tror, det her handler om noget andet, og det er, at hun har det svært med yngre kvindelige journalister, skriver hun.

Hermansen mener, at det havde klædt både det muntre sommerinterview fra Kongens Nytorv, samt intervieweren Simi Jan – der har en lang karriere som krigskorrespondent bag sig – at stille spørgsmål ved Ghitas opførsel.

- Simpelthen have konfronteret hendes dårlige opførsel og dernæst have stillet tilbage til studiet, hvor man så var nødt til at finde at finde på noget andet at bringe, foreslår hun.

Til sidst i sit opslag kommer hun med en opfordring til både Ghita – og resten af befolkningen, der har ladet sig forarge af hendes opførsel i solskinnet på plasticstolen mandag aften.

- Og så skal vi måske holde op med at tro, at store skuespillere også er store mennesker. Det er ikke et stort menneske, der helt frivilligt stiller op til interview og i forvejen kender præmissen, hvorefter hun nedsmelter i nedladenhed og nægter at besvare de aftalte spørgsmål, lyder det fra Hermansen, der til sidste slår fast:

- Den går ikke længere, Ghita Nørby.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close