Kendte 12. oktober 2021

David Dencik er her, der og allevegne: Danmarks nye superskurk

Den dansk-svenske skuespiller giver den både som James Bond-skurk og drabsefterforsker i Netflix-hittet “Kastanjemanden”
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han spiller skurk i den længeventede James Bond-film “No Time to Die”.

Og tænder du for Netflix, står han minsandten også på rollelisten på en af de mest sete danske serier i øjeblikket: “Kastanjemanden”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Hanne Juul)

David Dencik brillerer i rollen som skurk i flere film og serier. (Foto: Hanne Juul)

Der er med andre ord godt gang i karrieren for den dansk-svenske skuespiller, som vel egentlig fik sit danske gennembrud i DR-serien “Lykke” tilbage i 2012.

Siden har han spillet med i et hav af serier – herunder også udenlandske seerhits som HBO’s “Top of the Lake” over for Elisabeth Moss og Nicole Kidman og “Chernobyl”.

Med James Bond på cv’et ser det dog ud til, at Dencik står over for sit internationale gennembrud – ligesom sine 007-forgængere Mads Mikkelsen og Ulrich Thomsen, som begge har landet roller i udenlandske produktioner efter agentfilmene.

Sen succes

Nu 46-årige Dencik blev uddannet skuespiller fra Teaterhögskolan i Stockholm i 1999, men det var altså først mere end 10 år senere, de danske seere lærte ham at kende i rollen som den irriterende Anders Assing i DR-serien “Lykke”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

Allerede syv år før han landede rollen som den russiske videnskabsmand Valdo Obruchev i “No Time to Die”, var Dencik til casting på rollen som Raoul Silva i “Skyfall”. Dengang gik rollen til Javier Bardem, men casteren havde set sig lun på ham. (Foto: Dan Mariegaard)

Og med Denciks egne ord er alt det gode i hans liv da også først sket, efter han rundede 40.

Både de fede roller i sit professionelle liv og på privatfronten.

– Efter jeg er fyldt 40, er alt væsentligt i mit liv sket. Eller altså, jeg mødte jo min kone, før jeg fyldte 40, men jeg har fået begge mine børn og haft spændende opgaver som skuespiller efter.

Bortset fra at jeg begynder at mærke, at jeg bliver ældre i mine knæ og led, er jeg ret begejstret for at blive ældre. Jeg synes, min kone bliver mere og mere attraktiv, og mine børn bliver sjovere og sjovere. Det hele samler sig, har han for nylig fortalt til Magasinet Liv.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Netflix (Tine Harden)

“Kastanjemanden”, den mest sete serie på Netflix lige nu, har også David Dencik på rollelisten sammen med Danica Curcic, 36, der spiller den kvindelige hovedrolle. (Foto: Netflix (Tine Harden)

Unge Dencik havde ellers besluttet, at han ikke ville have børn. Men så mødte han sin kone Sofie, og i 2015 blev de forældre til Elvira, og senere fulgte Gabriel, som nu er fire.

Boede i en kuffert

I mange år levede David Dencik en rodløs rock‘n’roll-tilværelse uden fast bolig.

Skuespilleren boede i en kuffert, dyrkede det omskiftelige liv som skuespiller og lod karrieren opsluge ham.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: HBO Nordic (Lisa Tomasetti)

Der er langt mellem rollerne som helt og førsteelsker.
I “Top of the lake” spiller Dencik den pædofile Alexander. (Foto: HBO Nordic (Lisa Tomasetti)

Havde han landet rollen som Bond-skurk for 10 år siden, spår skuespilleren, at han havde fejret det med meget større armbevægelser end i dag.

– Det er nok meget menneskeligt altid at ville have mere, og jeg har da også opnået meget de sidste 15 år. Mit arbejde har fyldt meget, og jeg har altid haft meget travlt indvendigt med at nå noget. Tiden skulle fyldes og bruges.

Men der skete noget, efter at jeg blev far og fik en forankring i den "rigtige" tilværelse. Nu bliver tiden også brugt rigeligt – bare på andre ting.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: SF Film (Nicola Dove)

Når man først er nået så langt, at man er skurk i James Bond, så kan man vist være godt tilfreds. Dencik er Valdo Obruchev i “No Time to Die”. (Foto: SF Film (Nicola Dove)

Så det har været velgørende for min rastløshed at få børn. Jeg føler slet ikke, at den er present på samme måde mere, siger han til femina. I øjeblikket optager han en ny film med Bille August, men når oktober bliver til november, er der ikke flere opgaver i kalenderen.

Men hans visitkort kører i biografen verden over lige nu, så skuespilleren er fortrøstningsfuld og nyder tiden med familien, før der er en ny rolle, der trækker i ham.

Sponsoreret indhold