Christian Eriksens rørende gestus: Giver stort beløb til bosted

Foto: Thomas Laursen

Mens midtbanestjernen kommer sig over sit dramatiske kollaps på banen under den første EM-kamp på dansk jord for en håndfuld uger siden, har han rettet sin opmærksomhed mod det sted i Danmark, som står hans hjerte utroligt nær.

Pia Becker, der er projektleder for "Det gode liv", kan tirsdag fortælle TV2 Fyn, at fodboldstjernen med fynsk blod i årerne har besluttet sig for sammen med hustru Sabrina Kvist Jensen at donere penge til opførelsen af et aktivitets- og bosted for unge med psykisk eller fysisk funktionsnedsættelse.

Udover at stå bag projektet træner hun samme målgruppe i fodboldklubben MG & BK - som har Eriksen som ambassadør - i den nordvestfynske kommune. 

- Det betyder rigtig meget, fordi han vil rigtig gerne den her målgruppe. Han er en ven af folket, og han glemmer ikke sine venner, siger Pia Becker, der er overbevist om, at fodboldstjernen vil stikke ind forbi til et besøg, når bostedet står færdigt: 

- Jeg er helt sikker på, at han vil komme og kigge, når han kan og har tid, siger hun.

LÆngere dialog

Stedet skal danne ramme de unge mellem 18 og 30 år og deres hverdag. Her vil de kunne få hjælp til madlavning, havearbejde, indkøb og andre daglige gøremål. 

Pia Becker oplyser til TV 2 Fyn, at hun har været i dialog med fodboldstjernen om projektet gennem flere år, og at hun nu håber, at kunne gå fysisk i gang med ”De gode liv” i 2022.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Den danske stjernespiller med fruen i 2016 (Foto: Thomas S. Laursen)

Så meget skal det koste

Det vil ifølge hendes beregninger kræve omkring 50 millioner, hvis bostedet skal kunne huse 14 beboere. Hun er derfor endnu på udkig efter investorer til projektet. 

Det står ikke klart, hvor stort Eriksens nøjagtige bidrag er, men ingen tvivl om, at det for en stjernespiller som ham mest af alt er et greb i lommen at donere til et fynsk bosted. 

Som spiller i den italienske klub Inter tjener han cirka 56 millioner kroner plus bonusser om året - potentielt op til 67 millioner kroner. 29-årige Christian Eriksen er -  på trods af sit hjertestop i Parken under EM - fortsat på kontrakt i klubben, som han skiftede til i januar 2020.

Det er stadig uvist, hvad hans planer er. Indtil videre opholder han sig fortsat i Danmark. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close