Christian Eriksens redningsmænd får særlig tak fra UEFA: Inviteret til EM-finale i London

Peder går bag båren med mundbindet om hagen

Peder går bag båren med mundbindet om hagen

Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Når landsholdet onsdag tørner sammen mod englænderne på det legendariske Wembley Stadium, bliver det uden overvældende mange røde og hvide farver på tilskuerpladserne.

Men rejserestriktionerne må som bekendt vige for de særligt inviterede, og således vil eksempelvis kronprinsparret og prins Christian være at finde på lægterne i London.

Og bliver de kongelige til også søndagens store EM-finale, kan de se frem til særligt selskab – af en flok, som de fleste vil betegne som vaskeægte helte.

Genoplivede Eriksen

Paramediciner Peder Ersgaard er nemlig sammen med sine kollegaer – der reddede hjertestopsramte Christian Eriksen på plænen under kampen mod Finland, blevet inviteret til London for at overvære EM-finalen den 11. juli. 

Næsten præcis en måned efter chokket i Parken. 

- Jeg glæder mig som et barn til juleaften. Det er en fantastisk fornemmelse, at man stadig kan blive overrasket på den måde. Og det gjorde jeg. Jeg havde aldrig nogensinde set den komme. Det fejede fuldstændig benene væk under mig, lyder det fra den begejstrede læge, der har givet interview i Fagbladet FOA

Sammen med resten af holdet af stadionlæger var Peder Ersgaard den første til at tilse den kollapsede fodboldstjerne, da han den 12. juni kæmpede for sit liv i midten af cirklen af forfærdede holdkammerater.

Han fortæller, at han er pavestolt over præstationen, før han understreger, at det naturligvis ikke var en enkeltmandspræstation.

Peders makker, Christian Nørskov, som også var med i Parken har ikke fået invitationen fra UEFA
(Foto: Martin Meissner, Ritzau Scanpix)

Takkede for indsatsen

Hans kollega, den tidligere landsholdlæge Mogens Kreutzfeldt blev kontaktet af UEFA, der ville have Peders mail og adresse. Og allerede her fik den erfarne redder en fornemmelse af, at noget var i gære.

Og så kom mailen: 

- Dear mr. Ersgaard, stod der så. I hope this e-mail finds you well, skrev de og takkede for min indsats. Og så stod der, at Aleksander Čeferin, præsidenten for UEFA, ville invitere mig som VIP-gæst til at se EM-finalen på Wembley i London den 11. juli. Jeg var helt rundt på gulvet,” siger paramedicineren, der håber på at få lov at overvære en finale mellem Danmark og Italien. 

Ikke mindst fordi han også er stor Juventus-fan, men selvfølgelig holder med det danske landshold. 

- Det bliver to mærkedage, jeg aldrig nogensinde kommer til at glemme og så med cirka en måneds mellemrum.

Dansk Boldspil-Union (DBU) oplyser tirsdag eftermiddag i en pressemeddelelse, at de har valgt at invitere 40 tilhængere med til onsdagens EM-semifinale mod England på Wembley. 

De 40 mest trofaste tilhængere af landsholdet vil blive fløjet til London på et fly med spillernes og stabens kærester eller ægtefæller, DBU’s ledelse og udvalgte partnere til storkampen. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close