Kendte 28. september 2021

Chris Ankers familie sørger: Verdens bedste far

Sørensen stillede cyklen for at have tid sammen med familien
(Foto: Jesper Sunesen)

Tid sammen med børnene. Det er de fleste forældres største ønske, men det er svært at kombinere med en hverdag som professionel cykelrytter med 200 rejsedage om året.

Så beslutningen var ikke svær for Chris Anker Sørensen, da han i 2018 satte cyklen i garagen og sagde farvel til holdkammeraterne. Nu skulle han være far på fuld tid.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Hans Bølcho)

Som TV 2-seere ved, holdt Chris Anker Sørensen sig i god form, efter at hans aktive karriere sluttede. Men der var ikke for meget fart på, når han trådte i pedalerne.
– Jeg gider ikke have alt for ondt i benene. Det har jeg haft nok i mange år, fortalte han et par år før sin død. (Foto: Hans Bølcho)

Jeg var ikke træt af at træne, jeg var træt af at køre cykelløb, fortalte Chris Anker, da SE og HØR mødte ham ved Tour de France-starten i 2019, hvor han arbejdede som kommentator for TV  2.

Højt elsket

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Træningen blev ulykkeligvis Chris Anker Sørensens endeligt, da han som forberedelse til VM i Belgien satte sig i sadlen og blev dræbt i en tragisk trafikulykke bare 37 år gammel.

Hjemme er børnene Lærke, 10, og Laura på otte år sammen med deres mor, Michelle Moestrup Sørensen, i stort chok.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Mikael Rieck)

– I denne uge tager familie og venner afsked med Chris Anker Sørensen, når han begraves fra sin lokale kirke. Familien frabeder sig pressens tilstedeværelse ved begravelsen. Vi håber, at alle vil respektere, at vi som familie har brug for ro og privatliv i denne tid. Men vi mærker støtten og den store kærlighed og medfølelse, der strømmer os i møde. Tak for den, skriver Michelle Moestrup Sørensen, der midt i sorgen også må trøste parrets to døtre. (Foto: Mikael Rieck)

Jeg kan slet ikke rumme tanken om, at jeg ikke skal kysse min mand igen, og at pigerne aldrig igen skal kramme verdens bedste far – for det var han. En vidunderlig far og en højtelsket ægtemand, lyder det i en udtalelse fra Michelle.

– Det var et helt ubegribeligt chok, der ramte hele vores familie, da min mand, Chris Anker Sørensen, i lørdags afgik ved døden i et meningsløst trafikuheld i Belgien. Sorgen og savnet er ubeskriveligt stort, og intet kan lindre den svære proces, vi nu skal igennem, skriver hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Claus Poulsen)

Bror voldsomt ramt
– Vi har desværre på helt uforståelig vis mistet verdens bedste søn, bror, svoger, farbror, den folkekære Chris Anker. Han var om nogen betænksom, forstående, opmærksom og utrolig livsglad. En fighter uden sidestykke og helt igennem en rigtig guttermand, skriver Chris Ankers bror, Allan Bo Andresen, på Facebook.
- Jeg ved, Chris ville have, vi skulle mindes ham med et smil, men lige nu er det med tårer. Jeg er voldsom ramt og ubeskrivelig trist, og når jeg tænker på, hvordan jeg har det, kan jeg slet ikke bære tanken om hans tre vidunderlige piger, som han efterlader i dyb sorg, samt vores mor, som skal igennem dette mareridt igen. Det er ubærligt, og jeg føler mig for første gang i mit liv magtesløs, skriver han med henvisning til at også deres storebror Flemming døde under en træningstur på cykel med sin far, to år før Chris Anker blev født..
- Sluttelig vil jeg gerne på hele familiens vegne (inkl. Mor, Far, Brian & co) takke for alle de fine ord, blomster og hilsner som er tikket ind alle steder. Det er overvældende. Dejligt at mærke, at det ikke kun var os i familien, der elskede ham. (Foto: Claus Poulsen)

Savnede børnene

De seneste år har det kun været under de store løb – som Tour de France og VM i cykling – at familien har skullet undvære far.

Og alligevel var det hårdt for Chris at være på afstand af ungerne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Jesper Sunesen)

Før sin død skrev Chris Anker bogen “Verdens 100 bedste cykelryttere 2021” sammen med Dennis Ritter, 49, som udkommer senere i år.
Bogen får et mindeforord, som kommentatormakkeren skriver. (Foto: Jesper Sunesen)

– Selvfølgelig savner man sine børn rigtig meget, når man er fra dem. Det har jeg også altid selv gjort, når jeg har været af sted. Men så skal man bare huske, når man kommer hjem at give dem så meget desto mere kærlighed.

Jeg kan mærke, at ugen op til, at vi skal hjem, der begynder jeg at savne dem rigtig, rigtig meget.

Mine er efterhånden så store – otte og næsten 10 – at jeg kan snakke med dem. Den ældste har egen mobiltelefon, så hun kan lige ringe, hvis der er noget. Det gør måske også deres savn lidt mindre, at de kan være i kontakt med mig, sagde han i et interview med SE og HØR tidligere i år før det, der blev hans sidste Tour, før pedalerne stod stille, og mikrofonen blev stille.

Sponsoreret indhold