Kendte18. februar 2021

Jes Dorph fortsætter kampen: Klager over advokatfirma

Den afskedigede studievært på TV 2 vil rejse økonomiske krav, hvis han får medhold i ét eller flere af sine klagepunkter. - Det er det nærmeste, jeg kan komme at blive renset, siger han.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200710_mr_jes_002-1.jpg
 Foto: Mikael Rieck

Efter undersøgelsen, der førte til hans afskedigelse på TV 2, inberetter Jes Dorph-Petersen nu advokatfirmaet bag for både Advokatnævnet og Datatilsynet.

Det skriver Jyllands-Posten.

Avisen er i besiddelse af et 22 siders langt klageskrift, hvor afsenderen altså er den 61-årige journalist.

Heri oplister han fire konkrete punkter, som ifølge ham er udtryk for ”lemfældig bevisvurdering” og et brud på ”god advokatskik”.

Det er advokatfirmaet Norrbom Vinding, som har stået for den interne, uvildige undersøgelse på kanalen, som resulterede i at to forhenværende praktikanter, anklagede netop studieværten for seksuelle krænkelser i 2001 og 2003.

Kritisabelt og misvisende

Dorph-Petersen mener dog, at advokaternes undersøgelse indebar en uberettiget indsamling af private og følsomme oplysninger, manglende varetagelse af interesser hos den anklagede, kritisabel bevisvurdering og til slut misvisende signaler om grundlaget og formen.

- Jeg vil have nogle juridiske myndigheders ord for, at den proces, jeg har været igennem, ikke har været i orden, lyder det fra Jes Dorph, der desuden agter at rejse økonomisk krav mod både Norrbom Vinding og sin tidligere arbejdsplads TV 2, hvis han får medhold i ét eller flere punkter.

Afviser

"Advokatundersøgelsen er gennemført, som vi havde planlagt – og på nøjagtigt den måde, som vi har fortalt vores medarbejdere, at den ville foregå. Og vi er ikke tidligere i processen blevet mødt med kritik fra hverken medarbejdere eller repræsentanter for de faglige organisationer," skriver indholdsdirektør i et svar på kritikken.

Også Norrbom Vinding afviser, at der skulle være grundlag for klagerne.

Jyllands-Posten har desuden talt med eksperter i ansættelsesret, ledelse og persondata, som mener, at sagen om Jes Dorphs fyring kan blive en rettesnor i forbindelse med den fremtidige håndtering af krænkelsessager.

Sponsoreret indhold