Kendte15. marts 2021

Blomsterbergs svære beslutning: Afviste far

En lang række konflikter mellem kendiskonditoren og hendes far betød, at hun takkede nej til at se ham, da han lå på sit dødsleje
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mette_14.jpg
 (Foto: Jesper Sunesen)

Det er hverken for sjov eller for sarte sjæle, når man fravælger sine egne forældre.

Det er derimod den hårdeste beslutning. Det ved Mette Blomsterberg.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mette_3_3.jpg
 (Foto: Jesper Sunesen)

I Radio4-programmet “Det sidste måltid” forklarer kagedronningen, at hun afviste sin far, da han ville genforenes på sit dødsleje. (Foto: Jesper Sunesen)

Den 51-årige konditor tog det svære valg ikke at besøge sin far, da han for nylig lå for døden.

Far og datter havde på grund af gentagne konflikter ikke set hinanden i over 26 år, da han tog kontakt til Blomsterberg gennem en af hendes brødre.

Faderen ville gerne sige farvel og tale om, hvorfor de ikke havde set hinanden i mange år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mette_2_2.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Mette er gift med Henrik Blomsterberg, og sammen har de to døtre. (Foto: Dan Mariegaard)

Det fortæller Mette Blomsterberg i Radio4-programmet “Det sidste måltid”.

– Jeg havde det sådan: Skal jeg tage derind og bare være søde Mette, der holder i hånden? Hvad med al den skældud og de spark, jeg har lyst til at give ham? Skal jeg så lade være med at give ham dem, fordi han er syg og skal dø? Det var jo ham, der lærte mig at være ærlig og bramfri, fortæller kendiskonditoren til Radio4.

Rigtig beslutning

Det endte med, at hun afviste sin far på en besked.

– Jeg skrev, at jeg var helt afklaret med, at vi ikke så hinanden, og at jeg havde lært at leve med det for mange år siden, og jeg ønskede bare, at han ville få det godt på sin rejse og i den sidste tid, han havde tilbage. Så sendte jeg ham et par hjerter og et knus, og det har jeg det rigtig godt med, siger Blomsterberg, som ikke lader sig påvirke af, hvad andre måtte tænke om hendes valg.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mette_1_5.jpg
 (Foto: Karsten Hagelund)

Til et online pressemøde på musicalen “Waitress” på Det Ny Teater i København var Mette Blomsterberg i køkkenet med Maria Lucia, 37, for at lære musicalstjernen at bage tærter, og her blev de to mødre spurgt, hvad de gerne vil give videre til deres børn. (Foto: Karsten Hagelund)

– Det er en stor beslutning, men for mig var det den rigtige. Nogle vil sidde og tænke: “Hold nu kæft, hvad sker der for hende.” Og det må de rigtig gerne, siger hun i radioprogrammet.

Mette Blomsterberg fandt ud af, at faderen var død, da der var én, der skrev til hende på Facebook og kondolerede.

Gjorde sgu ondt

Mette Blomsterberg har tidligere mistet sin mor, der døde for snart 12 år siden af sygdom.

Forældrene blev skilt, da Blomsterberg var seks år, og så gled far og datters forhold langsomt ud i sandet, fortæller hun i Radio4-programmet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mette_4_1.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Vær dig selv
Mette Blomsterberg er mor til Laura på 22 og Maja på 18 år. Og det allervigtigste, som Mette vil lære døtrene, er, at de skal holde fast i sig selv.
Det fortalte Blomsterberg for nylig til et online pressemøde, hvor hun blev spurgt, hvad hun vil give videre til sine egne børn.
– At kunne mærke sig selv og være tro mod sig selv. Det kan jeg stå og sige som en halvgammel kost, men jeg mener det helt nede fra mine fødder. Det siger jeg nu, fordi jeg selv kender tyngden af, hvor vigtigt det er, lyder det fra Mette. (Foto: Hanne Juul)

I løbet af sin ungdom forsøgte Mette med forsoningsmøder, og hun sendte også breve til sin far. Men forholdet syntes aldrig at ville lykkes.

– Er det så et bevidst fravalg, at jeg valgte min far fra? Nej, det var det egentlig ikke. Men det blev for konfliktfyldt og for bøvlet, og det gør det også, fordi man er følelsesmæssigt involveret, så det gjorde sgu for ondt, siger hun.

Den sympatiske kagedronning fortæller også, at hendes far aldrig mødte hendes døtre, Laura og Maja, der i dag er 22 og 18 år.

Sponsoreret indhold