Kendte2. maj 2020

Birthe Neumann om første møde med manden: Ikke kærlighed ved første blik

Birthe Neumann og Paul Hüttel har været lykkeligt gift i 46 år. Men det var ikke kærlighed ved første blik, da hun så ham første gang.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/birthe_0.jpg
 (Foto: Nellie Møberg)

I næsten et halvt århundrede har de været hinandens tætteste, fortrolige, de har delt succeser, opture, nedture, sorg og glæde. Det nære forhold lå dog umiddelbart ikke i kortene, da Birthe Neumann mødte Paul Hüttel første gang.

Det var på Odense Teater, Birthe var til optagelsesprøve, og da hun stod og ventede på, at det skulle blive hendes tur til at aflægge prøve, kom den 12 år ældre og kendte skuespiller Paul Hüttel gående forbi.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/birthe_4.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Da Birthe mødte Paul Hüttel (i dag 84 år), havde han en smart stil kørende for sig med lyserød skjorte og sort krøllet hår, så tankerne ledte hen på en italiensk gangster. Her er han i 1967, da han medvirkede i Lommer-revyen. (Foto: Ritzau Scanpix)

– Jeg hørte ham komme med en hel flok, de snakkede sådan blarblarblar, og han var i lyserød skjorte og havde signetring på hånden, og han var bare alt det afsky-eligste med det der sorte, krøllede hår. Og idet han sejlede forbi mig i en afstand af bare en halv meter, daskede han lige på røven af Lone Helmer, en popstjerne, der var blevet skuespiller, og som jeg også kunne genkende. Hun var i røde stiletter og rød kjole, og så var hun rødhåret. Og der stod jeg i min strikkjole og lugtede. Af får,
har Birthe tidligere fortalt til Politiken.

Så kom forelskelsen

Lang historie kort, så kom Birthe ikke ind på Odense Teater, men i stedet Statens Teaterskole. Straks efter hun var uddannet, blev hun hyret af Det Kongelige Teater, og her mødte hun atter Paul, som også arbejdede på den royale scene. Og hurtigt opstod der lune følelser mellem de to kolleger.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/birthe_5.jpg
 (Foto: Birger Storm)

Paul og Birthe har børnebørnene Elena på ni år og Otto på 12 år. (Foto: Birger Storm)

– Han var køn og mørk. Jeg havde set ham på film og var lidt lun på ham, som man jo var. Men jeg havde også indtryk af, at han var arrogant og lidt for smart. Han gik med lyserød skjorte og signetring og lignede en mafioso.

En dag fandt vi ud af, at vi begge boede på Dalgas Boulevard og begge cyklede til arbejde. Han viste sig at være utrolig enkel og sød, opmærksom og hjælpsom. Han var det diametralt modsatte af, hvad jeg forestillede mig. Det var en øjenåbner, og jeg blev forelsket med det samme, har hun sagt til alt.dk.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/birthe_6.jpg
 (Foto: Mike Kollöffel)

I fjerde og femte sæson af TV 2’s ”Badehotellet” spillede parret over for hinanden, da Paul gæstede serien som dr. Hans Henrik Ploug.
Lige for tiden kan du gense Birthe i rollen som Fru Fjeldsø i ”Badehotellet” på TV 2 om lørdagen. Her sammen med Sonja Oppenhagen, som spiller Fjeldsøs søster, Lydia. (Foto: Mike Kollöffel)

Giver plads

Nytårsdag 1974 blev Paul og Birthe gift, og to år senere kom deres datter, Stine, til verden. Gennem årene har skuespillerparrets ægteskab klaret svære tider med både kræft og depression.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/birthe_1.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

I begyndelsen af 1970’erne faldt de pladask for hinanden. Parret blev gift i 1974, og i 1976 blev datteren Stine født. (Foto: Ritzau Scanpix)

I år er det 46 år siden, at de to sagde ja til hinanden, og grunden til, at de stadig er sammen, handler om, at de giver hinanden plads, mener Birthe.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/birthe_2.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

I dag er parrets datter, Stine, 43 år. (Foto: Mikael Rieck)

– Man skal kunne acceptere, at man har hvert sit rum i livet, hvor den anden ikke behøver at være udelukket, men hvor han heller ikke hele tiden skal møve sig ind og forstyrre og spørge, hvad jeg nu laver. Man skal respektere hinandens frirum, og det er 100 procent sikkert, at det er det, der har betydet noget i mit lange ægteskab.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/birthe_3.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Hemmeligheden bag det nu 46-årige lange ægteskab er blandt andet, at Paul og Birthe er gode til at respektere hinandens frirum i livet. (Foto: Dan Mariegaard)

Vi har haft voldsomme ting i livet, hvor vi har reageret vildt forskelligt og alligevel har accepteret, at den anden gjorde tingene på en anden måde. Og hvor vi har kunnet holde det ud, ikke? har hun sagt til BILLED-BLADET.

Sponsoreret indhold