Nyheder8. januar 2019

Ramt af dyb depression: Birthe Neumann måtte indlægges

Skuespiller Birthe Neumann sank ned i så dyb en depression, at hun måtte indlægges. Sygdommen blev et vendepunkt for hende
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/3_74.jpg
 (Foto: Mikael Rieck, Claus Poulsen, Thomas Laursen, Kaspar Wenstrup)

Med hovedroller i store film som ”Festen”, ”Elsker dig for evigt”, ”Journal 64” og senest ”Happy Ending” har Birthe Neumann god grund til at smile over en storslået karriere.

Men smilet har ikke altid været at finde hos den i dag 71-årige skuespiller.

I et interview med Hendes Verden fortæller Birthe Neumann således, hvordan hun blev ramt af så dyb en depression, at hun måtte indlægges.

Den populære skuespiller fortæller, at hun fik den alvorlige depression, da hun var i midten af 40’erne:

- Jeg havde indtil da brugt mit liv på at blive så dygtig som muligt. Jeg gik meget op i, hvordan andre vurderede mig, og i at få deres anerkendelse og leve op til det hele. Jeg var bange for ikke at slå til. Samtidig oplevede jeg – som så mange andre på den alder – at komme til et sted i livet, hvor man må se i øjnene, at de forandringer i livet, som man troede, var på vej, ikke kommer, fortæller Birthe Neumann i interviewet og tilføjer, at den alvorlige depression udviklede sig over nogle år:

- Det kom på et par år, og det gik efterhånden op for mig, at det ikke bare var dårligt humør og træthed. Jeg var bange, handlingslammet og ude af stand til at stå ud af min seng om morgenen. Det var et helvede, og det ved alle, der har prøvet at have en depression, siger hun i interviewet med Hendes Verden.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/1_106.jpg
 (Foto: All Over)

Nytårsdag i 1974 blev Birthe Neumann gift med Paul Hüttel. Siden da har de holdt sammen i medgang og modgang. Foto: Aller Media

Til sidst blev hun så syg, at hun blev indlagt.

- Jeg skrev dagbøger og talte mig ind i depressionen, og til sidst blev jeg indlagt og kom omsider i medicinsk behandling. Jeg havde nægtet behandlingen på grund af bivirkningerne, men endelig var der en overlæge, der fik overbevist mig. Så blev jeg rask, og det var et vendepunkt i mit liv. Fra da af stoppede alle ambitioner og forsøg på at følge med. Jeg var bare så glad for at være rask, siger Birthe Neumann.

Depressionen fik skuespilleren til at indse, at hun altid har et valg – og altid kan sige fra. Tidligere havde hun altid tilsidesat familien på grund af sit arbejde, men hun fandt ud af, at arbejdet ikke altid var vigtigst, men at familien også skulle have en stor plads i hendes hjerte.

- Da min datter kom og fortalte mig, at hun var gravid, gik jeg direkte o til min chef på teatret og bad om orlov, fortæller hun.

Sponsoreret indhold