Kendte 28. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerres kærlighed til kvinder: Har kun skrevet én kærlighedssang

Trods tre ægteskaber skrev en af Danmarks største komponister Bent Fabricius-Bjerre kun en enkelt kærlighedssang
(Foto: Lars H. Laursen)

Tirsdag mistede Danmark en sin tids måske allerstørste komponister, Bent Fabricius-Bjerre, da han døde i en alder af 95 år efter kort tids sygdom.

Men for bare få måneder siden, i april 2020 gav komponisten sit måske allersidste interview i podcasten ”Lydspor”, hvor han blandt andet gennemgik sin mangeårige karrieres bedste og mest unikke samt uforglemmelige øjeblikke.

I podcasten kommer han derfor også ind på sin store kærlighed til kvinder, men at han trods sit store talent aldrig rigtig har udtrykt sin kærlighed over for dem med et stykke musik.

- Ja, jeg har skrevet en enkelt. Jeg har jo været gift tre gange, min første kone døde desværre, men til min anden kone skrev jeg en fødselsdagssang, og det var en slags kærlighedssang, fortæller han.

- Det blev til en standard melodi, der hedder ”en enkelt melodi til dig”, og min kone troede, det var hendes melodi, men da jeg viste hende, den er blevet sunget af alle mulige andre mennesker, så syntes hun ikke, det var så sjovt bagefter.

Trods en karriere med store flere hits på CV’et som musikken til ”Matador”, ”Olsen-Banden” og ”Blinkende Lygter”. Så brugte han aldrig musikken til at kunne udtrykke sine inderste følelser og tanker. Hverken glædestanker eller de triste følelser, hvorfor kærlighedssangene kun blev til, når nogen bad om dem.

Derfor brugte han heller ikke sit talent til at fortælle om tabet af sin første kone, der døde tilbage i 1975, efter at de to havde været gift siden 1948 og sammen havde fire børn.

- Der var heller ingen, der bad mig om det, fortæller han i podcasten.

Frem til sin død var Bent Fabricius-Bjerre gift med den 41 år yngre Camilla Arndt.

(Foto: Hanne Juul)

Bent Fabricius-Bjerre med konen Camilla Arndt. Foto: Hanne Juul

Men inden da var han gift med to andre kvinder. Fra 1977 til 2004 var han gift med Anne Fabricius-Bjerre, mens han var gift med Harriet Dessau fra 1948 til 1975.

Sammen med sin første kone fik han børnene Susanne, Paul, Jan og Henrik.

Sponsoreret indhold