Kendte 28. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre: Sådan mødte han sin unge kærlighed

Frem til sin død var Bent Fabricius-Bjerre gift med den 41 år yngre Camilla Arndt. Sidste år satte hun ord på, hvordan det var at være gift med den aldrende komponist
(Foto: Hanne Juul)

Året inden hun mistede sin mand, satte Bent Fabricius-Bjerres hustru – Camilla Arndt – ord på, hvordan det var være gift med hele Danmarks komponist.

Det skete i et hjertevarmt interview hos ”Anden til Venstre”.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Thomas Laursen)

Her fortalte 53-årige Camilla Arndt også åbent om den store aldersforskel, der var mellem hende og Bent Fabricius-Bjerre, der nu er død i en alder af 95 år.

- Aldersforskellen er fuldkommen absurd, det synes vi jo også selv. Men det har indtil for ganske nylig kun været et tal. Jeg er nok også en gammel sjæl, så vi har nemt ved at mødes. Vi ser jo ikke frem på samme måde, for vi har ikke fremtiden til fælles. Det trækker mere og mere tænder ud, fortalte Camilla Arndt i december sidste år i podcasten "Anden til venstre".

Under det lidt over 60 minutter lange interview fortalte Camilla Arndt blandt andet, at hun elskede den ”jazzede” side, som Bent Fabricius-Bjerre havde.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Dan Mariegaard)

Hun fortalte også, at parret ikke delte samme musiksmag – men at de stadig kunne nyde den samme slags musik, uden at der blev diskuteret. Især blev der spillet jazz, når parret nød morgenmaden i weekenderne.

Inden hun mødte Bent Fabricius-Bjerre, fyldte hans musik ”nærmest ingenting" for hende – men naturligt nok blev musik en del af deres ægteskab, fordi det var dét, danskerne kendte ham for.

Bent spillede dog aldrig musik ”bare” for hende. I hjemmet var musikken hans arbejde, forklarede Camilla Arndt.

- Han er en arbejdsmusiker, hvis man kan sige det. Han gør ikke noget, hvis det ikke har et formål. Jeg må desværre skuffe, for musikken fylder ikke specielt meget i vores parforhold, sagde hun.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Hanne Juul)

I det store interview fortæller Camilla Arndt også, hvordan parret i sin tid mødte hinanden for 17 år siden. Den almene opfattelse var, at det var sket til en julefrokost. Men de havde faktisk mødt hinanden talrige gange før, da de arbejdede i samme hus med fælles kantine.

- Til en julefrokost i ejendommen får vi så hinanden til bords, men på det tidspunkt er min første mand lige død nogle få måneder forinden, og jeg er ikke fysisk i huset mere, for jeg arbejder for en af vores kunder i byen. Det var bestemt en hyggelig julefrokost, men ikke noget der markerede sig på nogen måder i hverken min bevidsthed eller mit hjerte andet end at det var hyggeligt, fortæller Camilla Arndt.

Den følgende sommer begyndte hun og Bent Fabricius-Bjerre dog at maile sammen, fordi de havde fælles bekendte. Det endte med, at de arrangerede en middag for to.

- Derfra er resten sådan set historie, for dér blev jeg sådan set ramt. Den spirende ting – som Bent havde haft i sig – dén har jeg ikke mærket før dér. Men siden da har vi faktisk dannet par, og vi blev meget forelsket, fortalte Camilla Arndt i interviewet.

Parret blev gift to år efter, de mødte hinanden – i 2005.

De var sammen frem til Bent Fabricius-Bjerres død.

 

Sponsoreret indhold