Kendte 28. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre: - Jeg vil dø hurtigt

I et stort interview i december 2017 fortalte den nu afdøde Bent Fabricius-Bjerre, at han ikke var vild med tanken om at skulle sige farvel til livet en dag, men at han var glad for det liv, han har levet
Foto: Peter Grosen

I dag kom det frem, at Bent Fabricius-Bjerre er død i en alder af 95 år.

For knap tre år siden fortalte den nu afdøde komponist, at han ikke var vild med tanken om at skulle sige farvel til livet, men at han på samme tid var glad for det liv, han havde levet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det skete i et stort interview med Jyllands-Posten:

- Hvis jeg skal være ærlig, bliver jeg ikke ellevild ved tanken om, at det er 94 år næste gang. Uanset hvordan man vender og drejer det, bliver hvert nyt tal en påmindelse om, at livet ikke bliver ved i det uendelige. Det slutter en dag, og så bliver det mørkt. Jeg tror ikke på, at der er noget på den anden side, sagde han i december 2017 til Jyllands-Posten.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Thomas Laursen)

Bent Fabricius-Bjerre var manden bag kendingsmelodien til "Olsen-Banden". Foto: Aller Media

I interviewet sagde han også:

- Omvendt vil jeg ikke gå rundt og være deprimeret over, at jeg hele tiden kommer tættere på slutningen. Jeg er lykkelig over alt, hvad jeg får lov at opleve, og så håber jeg bare, at det er hurtigt overstået, når tiden er inde. Jeg har heldigvis været forskånet for alvorlig sygdom, men har set utallige venner og bekendte dø efter lang tids alvorlig sygdom, hvor de hverken kunne spise, gå eller tænke. Nogle gange får jeg det helt dårligt over, at jeg er i live og har det godt.

Bent Fabricius-Bjerre blev født på Frederiksberg 7. december 1924 og nåede i sit 95 år lange liv at gøre sig bemærket som én af de allerstørste komponister og musikere herhjemme.

Allerede som fem-årig begyndte han til klaverundervisning, og han drømte i en alder af 13 om at blive jazzpianist.

Han fik sin eksamen som pianist på Det Kongelige Musikkonservatorium tilbage i 1946.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Thomas Laursen

Bent Fabricius-Bjerre til premiere på "Den skaldede frisør" i begyndelsen af marts 2020. Ved sin side havde han sin hustru, Camilla Arndt. Foto: Aller Media

Det store gennembrud kom i begyndelsen af 1960'erne, da han skrev kendingsmelodien til tv-programmet ”Omkring et flygel”.

Tv-programmet var han desuden vært for.

Året efter strøg samme sang - som han skrev i løbet af blot en halv time - til tops på hitlisterne i USA, men sangen var dog blev omdøbt til ”Alley Cat”, da den blev udgivet i USA.

Året efter blev Bent Fabricius-Bjerre hædret med en Grammy-pris for bedste rock & roll indspilning.

Det siges, at Bent Fabricius-Bjerre fandt på titlen ”Alley Cat”, da han læste et avisindlæg, der var underskrevet med netop navnet ”Alley Cat”.

Det var også Bent Fabricius-Bjerre, der komponerede musikken til både ”Olsen-Banden” og ”Matador”.

Han stod også bag musikken til Casper Christensen og Frank Hvams populære ”Klovn”-film fra 2010. I filmen medvirkede Bent Fabricius-Bjerre også selv.

Frem til sin død var Bent Fabricius-Bjerre gift med den 41 år yngre Camilla Arndt.

Bent Fabricius-Bjerre var inden hende gift to gange:

Fra 1977 til 2004 var han gift med Anne Fabricius-Bjerre, mens han tidligere – i 1948 – blev gift med Harriet Dessau. De fik fire børn: Datteren Susanne og sønnerne Paul, Jan og Henrik.

Sponsoreret indhold