Reality10. september 2020

Peter Mygind i tårer: Fortæller om rørende farvel til sin døende far

I aftenens afsnit af "Til middag hos" fortæller skuespilleren, hvordan han tilbragte den sidste tid med sin døende far
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tilbage i februar mistede Peter Mygind, 57, sin far. I aftenens afsnit af "Til middag hos", som vises på TV 3 i aften kl. 19, åbner den erfarne skuespiller op om den sidste svære tid.

- Jeg bliver ringet op torsdag, og jeg får at vide af en læge: "Din far dør inden for ganske få timer". Og min far når at sige farvel til alle. Han siger til lægen: "Jeg skal dø nu". Han siger til os: "Jeg er så lykkelig. Jeg vil bare gerne dø nu. Jeg er klar".

Om søndagen kan familie mærke, at der ikke er lang tid igen:

- Jeg sad på Riget med ham, holdt ham i hånden søndag aften, klokken er ti om aftenen, så siger han: "Jeg vil ha' en øl". Så finder jeg en øl i et køleskab nede på anden sal på Riget og giver ham. Min far drikker den der øl... eller jeg giver ham den ind i munden, og han suger, og så siger han: "Hold kæft, det smager godt". Og det var hans sidste sætning, genkalder Mygind.

- Og jeg vil håbe, min sidste sætning er: "Hold kæft, det smager godt", lyder det fra skuespilleren, der ikke kan holde tårerne tilbage.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/screenshot_2020-09-10_at_09.11.37.png
 Foto: NENT Group

Det er en tydeligt rørt Peter Mygind, der fortæller om sin fars sidste tid. Foto: NENT Group

Hans middagsgæster, Jenna Bagge, Jeanette Ottesen og Rane Willerslev, er også tydeligt rørte over den meget personlige beretning.

- Min far har levet sit liv. Og apropos i aften..., siger Mygind, der har svært ved at finde ordene gennem tårerne:

- Jeg prøver at skabe en aften, der handler om... Vi skal leve, og vi skal være tilstede der, hvor vi er. Vi skal ikke tænke, det bliver sjovere, smukkere i morgen. Nej! Jo bedre vi er til at være dér, hvor vi er, jo større bliver oplevelsen og nærværet, understreger han.

Du kan se det rørende klip herunder:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet af Viafree

Sponsoreret indhold