Kendte2. april 2020

Laura Drasbæk fra ”Sommerdahl”: Jeg er drevet af følelser

Skuespilleren har oplevet, at det kan være udfordrende at skulle arbejde med kærester og ekskærester gennem tiden.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/laura_drasbaek_0.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Kvinden bag Marianne Sommerdahl i TV 2 Charlies nyeste krimiserie, Laura Drasbæk, 45, går næsten altid til sine roller på samme måde – uden særlig meget forberedelse. Hun har ligheder med sin rolle, selv om de på mange punkter er milevidt fra hinanden.

– Jeg får selvfølgelig en idé om, hvem hun er, når jeg læser manuskriptet, men det vigtigste opstår hen ad vejen, på settet eller over for min modspiller som eksempelvis Peter Mygind, siger hun til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/laura_drasbaek_4.jpg
 (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

I TV 2 Charlies nye serie "Sommerdahl" spiller Laura over for Peter Mygind, 56, i et noget udfordrende ægteskab og arbejdsforhold. (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

Mygind og Drasbæk spiller ægteparret Sommerdahl, hvor man fornemmer, at især hustruen er blevet svigtet en del gennem 25 års ægteskab. Og som endnu en gang oplever skår i glæden i seriens første afsnit, da bryllupsdagen afbrydes af et drab, som kræver chefefterforsker Myginds opmærksomhed. Lauras rolle Marianne er også ansat hos Helsingør Politi, hvor hun hjælper til som kriminaltekniker.

Kyssede med ekskærester

Drasbæk kan godt genkende udfordringerne ved at dele arbejdsplads med sine nuværende eller tidligere partnere.

– Jeg har mødt kærester på mit arbejde. Faderen til mine børn har jeg mødt på en film engang, og jeg har endda skullet lave kyssescener med en ekskæreste, umiddelbart efter at vi havde slået op, så det er klart, at jeg kender til det her med at arbejde tæt sammen med romantiske relationer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/laura_drasbaek_1.jpg
 (Foto: Jacob Ljørring)

Gerard Bidstrup og skuespilleren var gift, delte lejlighed og deres to børn, men så dukkede Kasper Eistrup op, og Laura kunne ikke holde fingrene fra Kashmir-sangeren. Hun gik fra manden i 2007 og blev i stedet gift med sangeren. (Foto: Jacob Ljørring)

Hvordan griber man det an? Man ser hinanden i øjnene og sikrer sige, at alt er cool. Og så er vi jo professionelle, fortæller hun.

Drasbæk mener, at løsningen på den slags kan være, at man generelt sikrer sig, at man ikke har lig i lasten med nogen af sine tidligere kærester eller eksmænd.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/laura_drasbaek_3.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Fra ægteskabet med Gerard Bidstrup har Laura sønnerne Albert og Vilfred. (Foto: Dan Mariegaard)

Tænker for meget

Skuespilleren fortæller til SE og HØR, at hun er tæt på Marianne, når det kommer til engagement.

– Hun er drevet af de ting, hun går op i. Lige netop det kan jeg godt kende.

Til gengæld er Laura ikke sikker på, at hun var blevet hængende lige så længe som Marianne, hvis hun havde været en del af det lidt vanskelige ”Sommerdahl”-ægteskab.

– Jeg har da absolut også afbrudt nogle forhold, fordi jeg vidste, jeg skulle videre. Men det, som er Mariannes problem, er, at hun venter for længe. Der går for lang tid, fordi hun er et rigtigt tænkemenneske. Hun pakker for mange ting væk og betragter problemerne med Dan intellektuelt og rationelt. På det punkt er jeg klart mere følelsesdrevet, afslutter hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/laura_drasbaek_2.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Kasper Eistrup, 47, og Laura var kun gift fra 2008 til 2009. (Foto: Claus Poulsen)

Drasbæk har tidligere dannet par med kollegaen Gerard Bidstrup. Sammen fik de to sønner, hvorefter Laura mødte og forelskede sig i musiker Kasper Eistrup, som hun blev gift med. De blev skilt efter et års ægteskab, og herefter dannede hun i flere år par med filminstruktør og stuntmand Lasse Spang Olsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/laura_drasbaek_5.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

I 2014 fandt Laura og Lasse Spang Olsen, 54, sammen, men for et par år siden sluttede det forhold også. (Foto: Mikael Rieck)

De afsluttede forholdet for to år siden.

Sponsoreret indhold