Anne nyder bagekonkurrencen: Smiler sig gennem livet

Anne Kirstine Tirstrup har altid fulgt med i “Den store bagedyst”, og hun nyder at være med i konkurrencen.

Anne Kirstine Tirstrup har altid fulgt med i “Den store bagedyst”, og hun nyder at være med i konkurrencen.

(Foto: Niels Aage Skovbo)

Det er ikke til at forstå, at den 26-årige Anne Kirstine Tirstrup, der er uddannet sygeplejerske, engang skulle have hadet sit eget smil.

For smilet er konstant, det er stort, og det er gerne tilført et grin – både da SE og HØR møder hende i hendes 1-værelses lejlighed i Risskov i Aarhus. Og også når hun står i teltet for at imponere de strikse dommere med sine kager og mesterværker.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det er blevet til en kæmpe bagesamling. Og selv om lejligheden ikke er stor, så nænner Anne ikke at sætte det i kælderen. Her sidder hun blandt andet med den sekskantede form, som hun brugte, da hun bagte sin bikube-kage i program to. (Foto: Niels Aage Skovbo)

Hun har da også en mistanke om, at dét var en af grundene til, hun blev valgt ud som en af de 10 deltagere i dette års sæson af ”Den store bagedyst”.

– Jeg tror, det er sjældent, man ser mig sur. Jeg fik i hvert fald at vide, at det var imponerende, at jeg kunne smile mig hele vejen gennem min audition. Det samme fik jeg at vide i teltet, at uanset hvor stresset jeg kunne være, så var det altid med et smil på læben.

Andet forsøg

For to år siden søgte Anne for første gang om at blive valgt til “Den store bagedyst”. Hun hørte dog aldrig tilbage, og hurtigt faldt modet og lysten. Men sidste jul fortalte Annes far om en kollega, der var blevet kaldt til casting.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det er vigtigt for Anne at have tid til at kunne hygge sig med sine venner og familie. Men det er lige så vigtigt, at hun har tid for sig selv med en god serie eller julekalender med Pyrus. (Foto: Niels Aage Skovbo)

– Jeg er jo lidt et konkurrencemenneske, og jeg tænkte: “Hvis han kan, så kan jeg også”. Så jeg forsøgte igen og endte i teltet.

Men selv om Anne havde bagt i omegnen af tre år, så faldt hendes tanker om egne evner ret hurtigt til jorden, da hun mødte de andre deltagere. Men hun er altså stadig med og sætter pris på både det, hun har lært, og den personlige udvikling, hun har været igennem.

– Jeg har fået givet lidt slip på det her perfektionistiske, jeg kan slappe mere af i køkkenet, og jeg har også taget det med mig, at det er okay, at alle detaljer ikke skal være perfekte, siger hun.

Kreativ overhånd

Derfor går Annes liv heller ikke kun op i kage. Det handler i højere grad om nærvær og at kunne mærke en glæde ved det, hun laver.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Fem hurtige
Hvad er din yndlingskage?

– Jeg kan bare godt lide den helt simple kage. Jeg har mange favoritter som både kanelkage, chokoladekage og banankage.
Hvad er du værst til i køkkenet?
– Det er nok at blive ved med at holde overblikket og gøre rent. Det er ofte som en bombe, der springer i køkkenet. Jeg prøver at holde det nede, men det er sjældent, det sker.
Hvad er din go to-kage?
– Når jeg får gæster på besøg, så elsker jeg at lave cheesecake. Jeg synes, det er en kage, jeg føler mig nogenlunde sikker i, og så synes jeg, den smager fantastisk.
Hvornår gik dit liv sidst i kage?
– Jeg tror egentlig, jeg lever lidt i det, for jeg er virkelig klodset, og jeg taber mange ting og spilder ofte ned ad mig selv. Her den anden dag på arbejdet tabte jeg en skål tomatsuppe ud over min hvide kittel – det er en klassisk Anne.
Hvad er dit bedste kageminde?
– Det er helt klart, da jeg lavede min storebrors og svigerindes bryllupskage. En kage, der virkelig betød meget. Den var hammerhård at lave, det var tårer, sved og det hele, men da kagen så stod der ... Det var helt fantastisk at kunne gøre det for dem! (Foto: DR: Carsten Mol)

Netop derfor valgte hun at blive sygeplejerske – og blev færdiguddannet sidste år. Alligevel går hun og pønser på at gå en mere kreativ retning.

– Jeg elsker at være kreativ, hvad angår både at arrangere fester og sådan, og det tager måske også lidt overhånd en gang imellem, hvis du spørger mine veninder, men det er sådan noget, jeg elsker.

Og selv om Anne i dag kun ser “Den store bagedyst” som en oplevelse, så ville hun ikke takke nej, hvis en mulighed bød sig, hvor hun kunne kombinere sin glæde for mennesker, kage og kreativitet.

Du kan se, hvordan det går Anne hver lørdag klokken 20 på DR1.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close