Kendte 25. april 2020

Anne Hjernøe har holdt sit vægttab: Nu er jeg smertefri

Livet er blevet lettere og sjovere for tv-kokken, efter hun har smidt 20 kilo.
(Foto: Dan Mariegaard)

Da Anne Hjernøe, 51, for tre år siden kom hjem fra tre ugers ferie i Latinamerika, var det tre-fire kilo lettere.

– Jeg tænkte: ”Hvad pokker er anderledes? Hvorfor har jeg lige pludselig tabt mig på en ferie? Det er da imod alle naturkræfter.”

Jeg fandt så ud af, det var, fordi jeg fuldstændig droppede alle mellemmåltider og kun spiste hovedmåltiderne – modsat derhjemme, hvor jeg har gået og småspist alt muligt. Når man arbejder med mad, er der jo altid mad omkring en, fortæller tv-kokken til SE og HØR.

Ferien blev startskuddet til et vægttab på 20 kilo og udgivelsen af bogen ”Stærk, let og mæt”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I dag vejer Anne Hjernøe det samme som lige efter sit vægttab og udgiver nu opfølgeren ”Ligevægt – stærk, let og mæt”, hvor hun deler sine tip til, hvordan man taber sig ved at spise sig mæt i rigtig mad, og hvordan man holder  vægttabet bagefter.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Politikens Forlag)

Hjernøe udkommer den 23. april med bogen ”Ligevægt – stærk, let og mæt”. (Foto: Politikens Forlag)

Fandens slankekure

– Det bedste er simpelt hen at få bygget nogle systemer op, som du ved, du kan holde. Man siger, at 94 til 95 procent af alle slankekure går galt, fordi folk nægter sig selv alt for meget i alt for lang tid, og så begynder man som regel at overspise på den anden side, fortæller Anne Hjernøe.

– 94 til 95 procent tager det hele på igen, og så smider de et par kilo oveni, fordi kroppen reagerer så stærkt på de der slankekure.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Tv-kokken med sin mand, Jens Folmer Jepsen, og datteren Camille. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Min indstilling er, at det er fanden, der har skabt slankekure – og vi skal simpelt hen have det udtryk elimineret fra vores vokabularium. For folk bliver ved med at gøre det, og bladene bliver ved med at skrive om det. Og det virker ikke en skid, fastslår hun.

Tipper lynhurtigt

Ifølge hende skal man i stedet lave nogle små livsstilsændringer, som er til at holde ud.

– Hvis du er sådan en, der drikker meget sodavand, så prøv at droppe sodavand. Det kan være, det er det, der skal til. For mig var det mellemmåltiderne.

– Mine mellemmåltider har altid været forholdsvist sunde, fordi jeg synes, sund mad er noget af det sjoveste! Det har typisk været peberfrugter, nogle mandler, gulerødder, frugt. Men lynhurtigt tipper den, og selv om den bare tipper med et par hundrede kalorier om dagen, er det nok til at kunne give dig en vægtøgning, lyder det.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Thomas Laursen)

Vi kender især Anne Hjernøe for hendes mange DR-programmer sammen med Anders Agger, 55. (Foto: Thomas Laursen)

”Anne og Anders”-stjernen har derfor skåret alle mellemmåltider ud og sørger for at få masser af grøntsager og protein til sine hovedmåltider.

– Simpelt hen få bygget nogle måltider op, som indeholder nogle ting, man ved, mætter, og som er sunde – så der ikke er plads til alt muligt skrammel, siger Anne, som normalt træner tre gange om ugen i et fitnesscenter og dyrker yoga. Her under coronakrisen står den i stedet på online yogatræning, en masse gåture og hjemmetræning.

Lettere og sjovere

Vægttabet har haft stor betydning for hendes velbefindende.

– For det første det med at blive smertefri. Jeg er sådan en, der har slidgigt i mine knæ og har skader i min nakke, fordi jeg er faldet af en hest, kørt galt i en bil og er styrtet på ski. Alle de der ting, man samler op. Og når man så begynder at træne, får man muskler omkring skaderne, og så forsvinder alle de smerter, man har, stille og roligt, jubler Hjernøe.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

– Jeg trængte til at blive stærkere, fordi jeg syntes, det blev hårdt at stå i køkkenet hele dagen, siger kogebogsforfatteren. (Foto: Dan Mariegaard)

Hun fortæller, at alting er blevet lettere og sjovere efter vægttabet. 

– Man går jo til sit arbejde på en anden måde, fordi man ikke skal bære 20 kilo ekstra. Det svarer jo til, at du gik rundt med et par ekstra bæreposer med 10 liter mælk i hver, samtidig med at du skal passe dit arbejde – groft tegnet op, siger Anne, som er glad for sin stærkere krop.

– Jeg har lært at stå på hænder igen – jeg stod altid på hænder, da jeg var barn – og man begynder at tage på vandreture i sin ferie og sådan nogle ting, fordi man ved, at ens krop kan holde til det. Det synes jeg jo, er fantastisk.

Sponsoreret indhold