Kendte 13. december 2021

Andreas Bo i Rwanda: Jeg blev ked af det

Komikeren er ærgerlig over, at danskerne ikke forstår, hvor heldige, de er
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Når det traditionelle velgørenhedsshow “Danmarks Indsamling” vises på DR i begyndelsen af det kommende år, er det med Andreas Bo i den ene af værtsrollerne.

En del af arbejdet er allerede overstået, for det bestod af en tur til det ekstremt fattige centralafrikanske land Rwanda.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

Udover at sprede budskabet om, at danskerne kan hjælpe i ulandene, er Andreas Bo fadder til to afrikanske børn – det ene har han sammen med skuespillerkollegaen Troels Lyby. (Foto: Dan Mariegaard)

Her mødte han børn og unge med masser af mod på fremtiden, men talte også med ekstremt fattige voksne uden håb i øjnene.

– Jeg blev ked af det, fortæller den 54-årige skuespiller om følelsen, da han drog fra Afrika tilbage til Dannevang.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Danmarks Indsamling)

Et møde med en ekstremt fattig mand, der havde mistet sin kone og ikke kunne forsørge sine børn, gjorde dybt indtryk.
– Jeg har selv været voldsomt deprimeret to gange, og det var, fordi jeg var bange for ikke at kunne forsørge mine egne børn. Og jeg var jo ikke i nærheden af at være fattig på samme måde, som den mand er fattig, siger Andreas Bo. (Foto: Danmarks Indsamling)

– Da jeg var barn og kom til Sydfrankrig på ferie, så jeg en tigger på gaden, og så var to dage af ferien ødelagt, fordi jeg blev så ked af det. Og her har jeg set elendigheden og uretfærdigheden med mine egne øjne, og samtidig har jeg også fået en kæberasler i forhold til de gange, hvor jeg selv brokker mig over mit eget liv, siger Andreas Bo.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

Til daglig lever Andreas Bo det, han selv kalder et særdeles privilegeret liv sammen med kæresten Katrine Wadil, 36. (Foto: Dan Mariegaard)

Husk taknemmeligheden

Parodi-kongen er godt træt af, at danskere ikke altid forstår, at de lever i det, han kalder “verdens bedste land”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Danmarks Indsamling)

Den 54-årige “Danmarks Indsamling”-vært ville ønske, at værnepligten bliver lavet om til at sende alle 18-årige til et uland som hjælpearbejdere for at opleve den elendighed, der er uden for Vesten. (Foto: Danmarks Indsamling)

– Jeg kan jo ikke gøre for, at jeg blev født af Lise og Arne Pedersen på Fyn for 54 år siden. Men jeg kan udblæse min taknemmelighed for, at jeg ikke blev født på et bjerg i Rwanda, hvor der ikke er vand eller elektricitet, og huske det i mit liv og prøve at gøre en forskel, siger han og fortsætter:

– Hvis vi vil have en bedre verden, skal vi huske vores taknemmelighed herhjemme, før vi stiller næste krav til, hvordan vi skal have det. Når vi har ærgret os over, at topskatten ikke er blevet sænket, eller at vi kun har 40 kanaler i stedet for 42 kanaler på fjernsynet, så er der en verden, hvor tingene usammenligneligt ser anderledes ud.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Danmarks Indsamling)

– Jeg oplevede masser af håb. Masser af glade mennesker. Børn, der har fået en form for fremtid, siger Andreas Bo om besøget i SOS Børnebyerne i Rwanda. (Foto: Danmarks Indsamling)

Det synes jeg, at vi har en tendens til at glemme. Så det mindste, vi kan gøre, er at minde hinanden om det den ene gang om året, siger han om det årlige indsamlingsshow, som DR har sendt siden 2007, og som tidligere i år samlede 120 millioner kroner ind.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Danmarks Indsamling)

– Jeg legede med børnene, og de grinede og havde det fedt, siger komikeren om den opløftende del af sin tur. (Foto: Danmarks Indsamling)

I 2022 går pengene til at støtte udviklingsprojekter rundt om i verden, der lige nu arbejder på at udbedre coronaens konsekvenser.

Sponsoreret indhold