Nyheder4. februar 2018

Anders Lund Madsen fik kvalme af DR-show: - Jeg kan ikke mere

Anders Lund Madsen var ikke imponeret over DRs store indsamlingsshow – Danmarks Indsamlingen – der løb over skærmen lørdag aften
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/kendte-dk09/december/anders-lund-madsen-politik-jpg.jpg
 Foto: All Over

Der blev udloddet flere Audi’er, der blev udloddet rejsegavekort, og der blev udloddet årsforbrug af både chips og kakaomælk.

Men ikke mindst blev der indsamlet millioner af kroner – helt præcist 78.868.425 kroner – da DRs store indsamlingsshow, Danmarks Indsamlingen 2018, løb over skærmen lørdag aften.

Showet imponerede dog ikke alle. Radio- og TV-vært Anders Lund Madsen var således ikke imponeret. Faktisk gik der ikke mere end 42 minutter fra showstart, før at han med egne ord havde fået nok.

- Jeg kan ikke mere, skrev radio- og TV-værten således på Twitter blot 42 minutter efter, at DR havde skudt det storstilede show i gang.

Anders Lund Madsen mente, at der var for meget ”Audireklamer og spytslikkeri af Christian Stadil”.

- Jeg betaler licens og jeg forventer andet og mere, skrev han desuden ifølge BT på Twitter.

Allerede inden showet blev skudt i gang, havde Anders Lund Madsen kritik i ærmet. Han kritiserede således velgørenhedsindsamlinger generelt.

- Min bror og jeg vandt engang en million, som vi forærede til fattige børn i Zimbabwe. En million betød majsgrød til 5.000 børn i seks måneder. Bagefter sultede de videre. Nødhjælp er noget, man giver for sin egen skyld. Ikke for de fattiges. Køb deres varer i stedet, skrev Anders Lund Madsen på Twitter.

Generalsekretær i Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl, var blandt de første, der kom med et modsvar. Han ville således vide, hvad det var for nogle varer, som Anders Lund Madsen mente, at de fattige havde at sælge.

- Spørger manden, som tjener 102.000 om måneden på at sælge aflad. Jeg ved ikke, hvad sultne mennesker sælger. Arbejdskraft ville være et godt bud. Hvis de fik chancen og ikke blev holdt i et jerngreb af såkaldt bistand, lød svaret herefter fra Anders Lund Madsen.

De 79.868.425 kroner går i år til hjemløse børn i nogle af verdens fattigste lande.

Årets indsamling ligger 11 millioner under sidste års resultat. Her blev der samlet 90 millioner ind til at bekæmpe sult blandt børn.

Sponsoreret indhold