Anders W. Berthelsen prioriterer familien: Jeg vil være hjemme

Familien og i særdeleshed datteren Vigga på 11 år er Anders W. Berthelsens kæreste eje. – Jeg passer godt på mit barn, siger familiefaren.

Familien og i særdeleshed datteren Vigga på 11 år er Anders W. Berthelsens kæreste eje. – Jeg passer godt på mit barn, siger familiefaren.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Det har været et travlt år for Anders W. Berthelsen. Han er sprunget ud som instruktør og har samtidig indspillet TV 2's nye serie "DNA".

– Det sidste års tid har virkelig stået i arbejdets tegn, siger han.

Optagelserne til "DNA" er foregået i Frankrig, Tjekkiet, Polen og Danmark.

– Mange dage er jeg gået hjem på mit hotel, har taget kostumet af, sovet og er stået op og har taget mit kostume på igen for så at tage på arbejde. Jeg har ikke set en skid udover mit hotelværelse, lyder det fra Anders W. Berthelsen, der er gift med Christina Pind, som han har Vigga på 11 år med.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I privaten er det datteren Vigga på nu 11 år og konen Christina Pind, der har fornøjelsen af Anders W. Berthelsen. Her er far og datter til "Danmark har talent" i 2014. (Foto: Thomas Laursen)

– Min familie kom på besøg i en weekend, hvor vi fik set nogle ting, siger skuespilleren om arbejdet i udlandet.

Datteren og konen har førsteprioritet i Anders W. Berthelsens liv. Derfor har han heller ingen tanker om at søge mod udlandet som skuespiller.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Da Anders mødte sin kone Christina Pind, 47, var han ikke i tvivl om, at det skulle være dem for altid. (Foto: Mikael Rieck)

Familien i første række

– Jeg lavede lidt ting i udlandet, før min datter blev født.

– Men jeg bryder mig ikke om at rejse væk fra min familie, så det er ikke noget, jeg går efter. Der er så mange spændende ting at lave i Danmark, og jeg keder mig ikke, lyder meldingen fra ham.

Instruktørdrømme

I mange år har danskerne nydt Anders W. Berthelsen i utallige danske film og serier.

 

I filmen "Ser du månen, Daniel", springer han også ud som instruktør sammen med Niels Arden Oplev, 58.

 

–  Jeg havde længe flirtet med tanken om at instruere, men jeg ventede på det, der gav mening for mig, og det gjorde den her historie.

 

I filmen, der handler om Daniel Rye, der bliver taget til fange af Islamisk Stat i Syrien og tilbageholdt i 398 dage, instruerer Anders og spiller også med i filmen.

 

– Jeg kan godt lide kombinationen, jeg har ikke tænkt mig at slå om at blive instruktør bare for at blive instruktør, men hvis det rigtige projekt er der, vil jeg gerne gøre det igen.

I "DNA" spiller han politimanden Rolf, der mister sin datter. En rolle, som han sagtens kan sætte sig ind i.

– Jeg kunne ikke forestille mig noget mere frygteligt, og det er også derfor, at serien griber en om hjertet.

– Det værste, man kan komme ud for i sit liv, er at miste et barn. Det må være så uoverskuelig en sorg, siger den sympatiske skuespiller.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Skuespilleren havde ikke svært ved at sætte sig ind i rollen som faren, der mister sit barn. – Det må være en dyne af sorg, som vil følge en resten af sit liv, selv om man kæmper for at komme videre. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Det betyder dog ikke, at han ikke kan lide at spille rollen som Rolf. 

– Det har været spændende at arbejde sig igennem den rolle. Og se, at han kan få ting for hånden, selv om han er så tynget af en sorg, forklarer Anders W. Berthelsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Du kan opleve Anders W. Berthelsen i dette skønne selskab, i TV 2's nye spændingsserie "DNA" mandag aften. (Foto: TV 2 (Martin Dam Kristensen))

Du kan følge hans kamp de næste mandage i "DNA" på TV 2.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close