Kendte25. juli 2019

Anders måtte udgå af ”Korpset” med hjerteproblemer: Sådan har han det i dag

27-årige Anders Haurballe måtte forlade aftenens afsnit af ”Korpset”, efter hans hjerte begyndte at slå uregelmæssigt. Det betyder dog langt fra, at den unge fynbo er færdig med at udfordre sig selv
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2019-07-23_kl._19.48.30.png
 (Foto: TV 2)

De bliver presset til det alleryderste. Når de tror, at der venter dem en tiltrængt pause, bliver de endnu engang sendt ud på endnu en drænende løbetur.

De håbefulde aspiranter i TV 2-programmet "Korpset" skal – som programmet også fastslår – være gjort af et særligt stof for at gøre sig forhåbninger om at gennemføre de otte dage med intense mentale og fysiske udfordringer. For nogle slutter eventyret før tid.

Aspirant nummer ni – Anders Haurballe – måtte i aften vinke farvel til eventyret. Selv om den 27-årige fynbo havde kæmpet bravt og gjort sig positivt bemærket af de tre instruktører, måtte han alligevel smide sit armbind.

Årsagen var hans hjerte. Det slog uregelmæssigt, og ”Korpsets” læge ville ikke lade ham fortsætte.

Til SE og HØR fortæller den 27-årige fyr, at han allerede på dag tre i ”Korpset” fornemmede, at hans hjerte slog forkert.

- Jeg gik med den fornemmelse og følelse i et døgn, hvor jeg kunne mærke den uregelmæssige hjerterytme. Jeg vidste, at det kunne være optakten til hjerteflimren, for jeg havde prøvet det før, hvor jeg dengang endte med at blive indlagt og lagt i narkose for at få hjertet stødt.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2019-07-23_kl._19.48.30.png
 (Foto: TV 2)

Lægen tilser Anders og kunne fastslå, at hans hjerte ikke slog regelmæssigt. Foto: TV 2

- Så jeg frygtede, at det ville slå over i hjerteflimren igen. Så jeg begyndte at sove dårligt, når vi vel at mærke fik mulighed for at sove, og til sidst tog jeg kontakt til vores læge, fortæller Anders til SE og HØR.

Lægen vurderede, at det var for farligt for Anders at fortsætte, og han måtte slukøret forlade programmet.

Frømandsdrømmen lever

Det uventede exit betyder dog ikke, at den 27-årige fynbo har lagt eventyret på hylden. Han har nemlig gang i nye, vilde projekter, fortæller han til SE og HØR:

- I dag går det godt. Jeg mærker ikke så meget til hjertet. Jeg har det godt, til trods for at der er fart på min hverdag, og jeg har vilde og spændende ting i støbeskeen, siger Anders.

Han er lige nu i gang med at uddanne sig til ambulancebehandler, sideløbende med at han stadig arbejder som omsorgsmedhjælper på et aktivitetscenter.

Desuden træner han stadig intenst – og så har han også gjort alvor af en lang drøm om at søge ind hos Frømandskorpset.

- Jeg har været til optagelsesprøve, og jeg fik mulighed for at søge uddannelsen, så det har jeg gjort. Der er selvfølgelig lige det med mit hjerte, så jeg skal lige forbi lægen igen og have tjekket, at der er styr på det hele, fortæller Anders.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2019-07-25_kl._06.09.14.png
 (Foto: TV 2)

Anders måtte forlade "Korpset". Det betyder dog ikke, at den 27-årige fyr har opgivet vilde eventyr. Foto: TV 2

- Hvis jeg så bliver tilbudt en plads på Frømandskorpsets elevskole i Kongsøre, må min hustru og jeg tage den derfra og snakke om, hvad vi skal gøre. Der er ingen tvivl om, at jeg skal blive gammel i ambulancefaget. Det er det, jeg brænder for. Men der er noget i mig, der siger, at jeg skal prøve dette af. Ellers ender jeg med at være en 40-årig, der er megatrist over, at jeg ikke fik det afprøvet, siger Anders til SE og HØR.

Slut med steroider

I programmet fortalte Anders, at han ad flere omgange i sit liv har taget anabole steroider. En ung Anders drømte om at vinde medaljer som bodybuilder og tyede – som så mange andre – til de ulovlige stoffer.

- Jeg havde en plan om, at jeg gerne ville stille op i konkurrencer og vinde medaljer, så der eskalerede det. Men det var nok en kombination af en meget stresset hverdag, for på det tidspunkt havde jeg tre jobs. Nogle gange gik jeg fra det ene job til det andet.

- Jeg kunne lige nå hjem og sove tre timer, for jeg skulle også træne to-tre timer om dagen. Det kunne min krop bare ikke klare til sidst, fortæller Anders.

En dag sagde hjertet simpelthen fra.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2019-07-25_kl._06.10.47.png
 (Foto: TV 2)

Anders var tydeligt ærgerlig, da han fik besked om, at han ikke kunne fortsætte i "Korpset". Foto: TV 2

- En eftermiddag fik jeg så atrieflimren. Jeg havde haft symptomerne før, for allerede som barn havde jeg fornemmelsen af, at mit hjerte nogle gange slog lidt ude af takt. Det plejede dog at gå i sig selv efter maks et par minutter. Denne gang gik det bare ikke i sig selv, og til sidst måtte jeg til vagtlægen.

- Jeg fik taget et ekg, og lægen konstaterede, at jeg havde atrieflimren. Og så blev jeg flyttet op på hjerteafdelingen med henblik på, at de skulle støde mig, hvis de ikke kunne medicinere mit hjerte tilbage i normal rytme. Og det kunne de ikke, forklarer Anders til SE og HØR og tilføjer:

- Så jeg blev lagt i narkose og stødt, og så kom mit hjerte tilbage i rytme.

Trods forskrækkelsen endte han dog med at tage anabole steroider igen – denne gang også fordi han ønskede at stille op til konkurrencer. Ligesom sidst endte hjertet dog med at sige fra:

- I februar sidste år blev jeg indlagt, fordi de mistænkte, at jeg havde fået en blodprop i hjertet. Symptomerne begyndte om aftenen, efter jeg havde taget steroider. Jeg fik det som om, jeg havde feber. Jeg havde svært ved at få luft og følte, at der var nogen, der stod på mit bryst. Til sidst sagde min hustru, at vi skulle ringe til vagtlægen. De ville selvfølgelig sende en ambulance, fortæller Anders.

Efter den aften var han ikke længere i tvivl: Det skulle være helt slut med de ulovlige stoffer.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2019-07-25_kl._06.10.39.png
 (Foto: TV 2)

"Korpsets" instruktører diskuterede sammen med lægen, hvad Anders' fremtid skulle være. Foto: TV 2

- Da jeg havde pakket min taske og var på vej ned i ambulancen, tog jeg den endegyldige beslutning om, at nu skulle det være slut. Jeg var lige blevet far til en lille datter, og jeg skulle ikke ende som en invalidepensionist som 40-årig fordi jeg har været amatørbodybuilder. Der var meget vigtigere ting i mit; min elskede datter Asta, der snart er to, og min elskede hustru, fortæller Anders.

Men trangen til at udfordre sig selv lever stadig i bedste velgående for Anders.

Foruden drømmen om Frømandskorpset venter der også en anden våd udfordring lige om hjørnet:

Mangler du underholdning i hverdagen? Køb et abonnement på SE og HØR!

- Hvis vejret holder, svømmer jeg over Storebælt til august. Det havde jeg allerede planlagt sidste år, men der nåede jeg ikke at få styr på følgebåde og så videre. Men det har jeg nu, så til august venter der mig en lille svømmetur på omkring 18 kilometer, fortæller den eventyrlystne fyr.

Sponsoreret indhold