Kendte17. april 2024 (opd. 17. april 2024)

Anders Langballe er færdig: Dropper jobbet hos minister

Den kendte nu tidligere TV 2-profil ved ikke, hvad han skal lave fremover
Så gik den ikke længere for Anders Langballe.
Så gik den ikke længere for Anders Langballe.
 Foto: Hanne juul

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til tip@seoghoer.dk

LÆS OGSÅ: - Jeg var tæt på at arbejde mig selv ihjel

Det har været nogle år med både kriser og muligheder for den tidligere TV 2-profil Anders Langballe.

Og nu skifter han gear igen. På LinkedIn fortæller han således, at han har besluttet at droppe jobbet som særlig rådgiver for uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M).

- Jeg ved om nogen, at politik kan være altopslugende. Jeg har nydt de utrolig mange timer i og uden for ministeriet, rundt i landet og ude i den store verden ved ministerens side.

- Nu er tiden inde til, at der skal ske noget andet. Jeg har brug for at være mere hjemme og fokusere på det, der er større og vigtigere end et væsentligt og hamrende interessant job. Brug for at være far med mere tid end end den man har som særlig rådgiver, lyder det fra Anders Langballe.

Hans snart tidligere arbejdsgiver beklager hans afgang og roser ham i en kommentar til opslaget.

- Kommer til at savne dig i hverdagen - og glæder mig allerede til at se dig igen. Tak ❤️, lyder det fra Christina Egelund til Langballe, som har afleveret sit adgangskort og har haft sidste arbejdsdag i ministeriet.

Langballe, der har en fortid som politisk redaktør og vært, oplevede et alvorligt sundhedsmæssigt tilbageslag i 2018 med blodpropper i hjernen.

Efterfølgende har han haft forskellige roller inden for kommunikation og som radiovært.

Hvad fremtiden bringer for Langballe på den professionelle front, forbliver indtil videre et åbent spørgsmål.

Her er hele beskeden

Jeg ved om nogen, at politik kan være altopslugende. Jeg har nydt de utrolig mange timer i og uden for ministeriet, rundt i landet og ude i den store verden ved ministerens side. Nu er tiden inde til, at der skal ske noget andet. Jeg har brug for at være mere hjemme og fokusere på det, der er større og vigtigere end et væsentligt og hamrende interessant job. Brug for at være far med mere tid end end den man har som særlig rådgiver.

Derfor aftalte jeg med Christina efter påske, at jeg vil stoppe som særlig rådgiver.

I går afleverede jeg adgangskort og telefon og sagde tak til de gode kollegaer, jeg har arbejdet sammen med i de seneste knapt halvandet år i Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Dagligdagen i et departement er fyldt med opgaver. Store og små. Det har været en fornøjelse at have været en central del af det.
Christina har lavet nogle af regeringens største reformer, som hun landede med den særlige snilde og tæft, som hun besidder som få på Slotsholmen. Uden det helt store bulder, brag og opkørte konfliktniveau, som mange mente, det uomtvisteligt måtte føre til. Det er godt ministerhåndværk, og det er jeg stolt over at have været en del af.

Mest af alle skylder jeg selvsagt Christina en stor tak for, at hun troede på, at jeg kunne vende tilbage til politik i den nye rolle. Jeg er glad for, at jeg fik vist, at jeg godt kunne, trods de kolbøtter livet - i al fald mit - har slået.

Tusind tak for samarbejdet, oplevelserne og den fortrolighed, som det særlige job giver.

Nu skal jeg nyde foråret og bruge min tid på det allervigtigfste.

Sponsoreret indhold