Kendte3. november 2019

Anders Juul er far med fart på

Den 38-årige far til to elsker bylivet – men nyder også at tilbringe weekenderne i sommerhuset i Nordvestsjælland.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/anders_juul_pg.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

I DR-serien "Fred til lands" spiller han forfatteren Martin, som for år tilbage forlod den lille provinsby Ebberup for at skabe sig et liv i København – men som vender tilbage til barndomsbyen, hvor broderen Peter stadig bor.

Og for Anders Juul har det ikke været svært at leve sig ind i livet i en lille provinsby.

– Jeg er opvokset i en by, der godt kunne minde om Ebberup, indtil jeg var 10, siger Anders Juul til SE og HØR om sin barndomslandsby Alsønderup ved Hillerød i Nordsjælland.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/anders_juul_tine_harden_dr_2.jpg
 (Foto: DR / Tine Harden)

I "Fred til lands" spiller Anders Juul rollen som Martin over for bl.a. Marijana Jankovic, 37. (Foto: DR / Tine Harden)

– Den havde sin egen lille sportshal, fodbold- og tennisbaner, en skole og en lille købmand – en helt klassisk dansk by, som de så ud for 30 år siden, inden alle de små butikker lukkede, og med et stærkt foreningsliv, sammenhold og loppemarked, siger skuespilleren, der som 10-årig skiftede den lille provinsby ud med Aarhus.

– Min mor og far blev skilt, og så fik min mor arbejde derovre, fortæller Anders Juul om årsagen til flytningen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/anders_juul_tine_harden_dr_1.jpg
 (Foto: DR / Tine Harden)

I den psykologiske thrillerserie er det skuespilleren Morten Hee Andersen, der spiller den centrale rolle som den lokale plageånd, Mike. (Foto: DR / Tine Harden)

Bruger byen meget

Og bylivet har han fået smag for. I dag bor han og familien, som tæller kæresten gennem 16 år, Line Mørkeby, 41, og parrets to døtre, Ebba på 10 år og Elise på fem, nemlig på Frederiksberg.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/anders_juul_dm.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Til premiere på Cirkus Summarum i sommer med kæresten, Line Mørkeby, 41, og parrets to børn, Ebba, 10, og femårige Elise. – Jeg har været meget væk (i forbindelse med "Fred til lands", som blev optaget på Fyn, red.), men det er også ret fedt, for når man så er der, er det det, man laver. Man er 100 procent koncentreret. Så skal man ikke også lige købe ind og alt det hverdagsagtige. Så selv om jeg hader at være væk fra ungerne og Line, er det ret fedt at kunne dykke helt ind i noget, siger Anders Juul. (Foto: Dan Mariegaard)

Og det er der ikke planer om at lave om på.

– Nogle gange har jeg snakket om det (at flytte ud af byen, red.). Men jeg kan ret godt lide at bo i byen – og er ret god til at gå ud at spise ude.

En skidt fyr

– Jeg elsker den her rolle. Jeg kan godt lide, at han er overfladisk og selvoptaget og tilsyneladende ret ligeglad med andre folks følelser – sådan en, som man normalt, hvis man mødte ham ude i verden, ikke ville kunne lide, siger skuespilleren.

– Men der er jo selvfølgelig noget nedenunder. Et eller andet, som er grunden til, at han er, som han er. Og det at skulle forsvare et menneske, som udefra set ser ud til at være virkelig svær at forsvare, fordi han ikke opfører sig ordentligt, kunne jeg vildt godt lide.

– Vi nyder at bruge byen. Og Line er jo dramatiker og skriver teater, film og tv, så meget af vores arbejdsliv og møder ligger jo også i København. Så jeg føler også, at jeg også bruger byen, og jeg ville have svært ved at sige farvel til det, fastslår Anders Juul.

– Men så har vi købt et sommerhus, som ligesom giver os det andet.

– Der har vi luft, land, bål og alt sådan noget.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/anders_juul_badehotellet_2.jpg
 (Foto: Mike Kollöffel/TV2)

Anders Juul har fart på karrieren. Ud over "Fred til lands" har han tidligere spillet Max Berggren i "Badehotellet" (billedet, red.) og har medvirket i serierne "Borgen" og "Lykke". (Foto: Mike Kollöffel/TV2)

Familiens fristed

Sommerhuset ligger i Veddinge Bakker ved Sejerøbugten i Nordvestsjælland, og her bruger familien megen tid.

– Vi er nærmest deroppe hver weekend – eller i hvert fald så ofte, som vi kan komme til det, fortæller skuespilleren.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/anders_juul_wen.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Anders Juul har også hittet i rollen som Rasmus, der er kæreste med "En frygtelig kvinde", spillet af Amanda Collin, i Christian Tafdrups populære film fra 2017. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Men det der lokalmiljø med foreningsliv er der jo ingen af stederne – det kan jeg godt savne lidt. Det tror jeg er fedt at vokse op i, hvis tingene er trygge og gode.

Sådan havde jeg det selv. Det var et lille afgrænset univers, som var fuldstændig til at overskue. Det tror jeg sgu er ret godt for unge faktisk ..., siger Juul og tilføjer så med et smil:

– Det får de (døtrene, red.) så ikke, for mor og far vil have en karriere.

null

Sponsoreret indhold