Kendte19. november 2023

Ana Clara mistede livet under Taylor Swift-show: Koncerten var hendes store drøm

Den 23-årige kvindes far bryder nu tavsheden med de hjerteskærende ord: - Hun tog afsted med en drøm, og forlod stedet livløs
23-årige Ana Clara Benevides Machado døde to numre inde i koncerten med sit allerstørste idol, Taylor Swift, som hun havde været trofast fan af i et årti. 
23-årige Ana Clara Benevides Machado døde to numre inde i koncerten med sit allerstørste idol, Taylor Swift, som hun havde været trofast fan af i et årti.
 Foto: X

Koncertarenaen i den brasilianske storby, det olympiske stadion Nilton Santos, var på kogepunktet.

Temperaturen steg både på scenen og blandt publikum fredag aften, hvor de glade og forventningsfulde fans var blevet nægtet medbragt vand og kæmpede for at holde gejsten oppe, så de kunne opleve deres store idol, amerikanske Taylor Swift.

Men den utålelige varme, luftfugtigheden og manglen på væske endte med at koste én af dem – 23-årige Ana Clara Benevides – livet.

Koncerttragedien har sendt chokbølger gennem Taylor Swifts fanbase, og da den 33-årige ”Bad Blood”-sangerinde lørdag aften trak stikket og udskød sin anden aften i Rio de Janeiro, var de lige dele skuffede og forstående.

Sammen med deres store popidol sørger de nu over Ana Clara Benevides død, mens den afdøde superfans far netop har givet en kort, hjerteskærende reaktion til medierne.

Flere medier kunne allerede lørdag fortælle om den unge kvindes kollaps, der indtraf allerede indledningsvist under Taylor Swifts tre og en halv time lange koncert, hvor hun tager sine fans med gennem sin egen musikhistorie med 44 numre fra kataloget.

For den 23-årige kvinde var det en drøm, der skulle til at gå i opfyldelse.

På hvad man må formode at være det sidste billede taget af hende nogensinde, står hun i en ”T.S.”-t-shirt og laver fredstegn med fingrene. Storsmilende og fuld af forventning.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-11-19/f_onrvhxyaan1gt.jpg
En spændt fan ligesom de 60.000 andre på Nilton Samos Stadion fredag aften. Unge Ana Clara med "I love Taylor Swift"-toppen nåede bare aldrig derfra med livet i behold.
 Foto: X

Far kræver svar

Hendes far, 53-årige Weiny Machado, fortæller til avisen Folha de São Paulo, at hun ”tog afsted med en drøm, og forlod stedet livløs”.

– Jeg har mistet min eneste datter, en glad og intelligent pige. Hun skulle netop snart dimittere fra sit psykologistudie til april, fortæller han.

– Jeg har ikke ord for den smerte, jeg føler.

Ana Clara Benevides dødsårsag er endnu ikke slået helt fast, men teorien går på, at hun er besvimet af varmen i første omgang, hvorefter hun er blevet ramt af hjertestop.

US singer-songwriter Taylor Swift performs during her Eras Tour at Sofi stadium in Inglewood, California, August 7, 2023. (Photo by Michael Tran / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Ifølge Ana Claras kusine, nåede den 23-årige kvinde kun lige at opleve de to første numre - "Miss Americana" og "Cruel Summer" - før hun besvimede.
 Foto: Ritzau Scanpix, Michael Tran / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Hendes sørgende far ønsker derfor også en bredere efterforskning, der kan klarlægge nøjagtigt, hvad der er sket med hans datter under de første sange på Nilton Santos fredag aften.

– Jeg vil gerne finde ud af, om der rent faktisk var et forbud mod at tage vand med ind, eller om der foregik en uagtsomhed blandt vagter og assistance, siger han, og fortsætter:

– Jeg ved, at sangerinden delte vand ud til sine fans, og det er absurd af et arrangement af den størrelse. Intet kan bringe min datter tilbage til mig, men jeg håber, at nogen vil blive straffet, hvis det viser sig, at der har været en uagtsomhed. Også så det ikke sker for nogen andre.

Ganske som faren Weiny Machado påpeger, dukkede der talrige videoer op at Taylor Swift, der afbrød koncerten flere gange for at bede om mere vand til publikum.

Ligeledes besluttede hun sig selv for at tage affære under et af numrene, da hun kastede en vandflaske ud til de tørstende fans.

Senere dukkede der også skræmmende optagelser op af hovedpersonen på scenen. Også Taylor Swift kæmper nemlig voldsomt med at trække vejret på optagelserne fra koncerten i Brasilien.

Se den skræmmende video af Taylor Swift her:

Arrangøren af koncerten, T4F – tidligere kendt under Time4Fun – har efter dødsfaldet lovet, at de tager højde for eventuelle hedebølger og stigende temperaturer, når store koncerter skal afholdes.

Allerede op til lørdagens Taylor Swift-show sikrede de sig, at der ville være bedre ventilation og flere vandposter.

Sponsoreret indhold