Kendte27. maj 2022

Amber Heard og Johnny Depp-sagen: Her er de vildeste højdepunkter

Sagen mellem Hollywoodstjernerne Johnny Depp og Amber Heard har varet i ugevis, men nu er det vilde retsshow ved at være forbi. Vi har samlet sagens største og mest opsigtsvækkende højdepunkter
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Retssagen mellem Amber Heard og Johnny Depp har den seneste tid fyldt en del på tværs af verdenens traditionelle- og sociale medier.
 (Video: TV Desk/Aller Media)

Johnny Depp og Amber Heard har efterhånden siddet mange timer i retten i Fairfax, Virginia i USA, hvor det forhenværende par har ligget i krig med hinanden.

Den vilde sag skyldes, at Depp har lagt sag an mod sin ekshustru for injurier, efter hun skrev en klumme i The Washington Post, hvor hun fortalte om, hvordan hun havde overlevet at leve i et voldeligt forhold.

Artiklen fortsætter under videoen...

I klummen nævner Heard aldrig Depp ved navn, men den 58-årige "Pirates of the Caribbean"-stjerne har alligevel valgt at sagsøge Heard for intet mindre end 50 mio. dollars.

Sagen skulle ellers have været nået sin afslutning allerede den 19. maj, men grundet en større mængde beviser end først antaget er sagen blevet strukket til fredag den 27. maj.

Det betyder dog ikke, at det hele slutter fredag. Det vides nemlig ikke, hvor længe juryen har brug for at votere for at bedømme, hvorvidt Heards klumme har været med til at skade Depps skuespillerkarriere eller ej.

Johnny Depp vinker til fans ved retten i Fairfax County Courthouse, i retssagen mod ekskonen, Amber Heard. 
Johnny Depp vinker til fans ved retten i Fairfax County Courthouse, i retssagen mod ekskonen, Amber Heard.
 (Foto: Cliff Owen - CNP / MEGA)

Den opsigtsvækkende retssag har skabt et utal af underholdende videoer og klip, der nu for evigt kan få lov til at leve på YouTube, Instagram og TikTok, og det er da heller ikke så mærkeligt.

I løbet af de seneste mange uger har der nemlig været adskillige vilde og voldsomme øjeblikke, som vi her har samlet et overblik over.

https://imgix.seoghoer.dk/2022-05-27/20220527-064719-l-1600x1066we.jpg
 (Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix)

1) Amber Heard modtager dødstrusler

Hen mod sagens afslutning kunne Amber Heard fortælle, at hun led under de udtalelser, som Johnny Depps tidligere advokat, Adam Waldman, er kommet med til Daily Mail tilbage i 2020. Advokaten stemplede nemlig den 36-årige "Aquaman"-stjerne som et "fupnummer".

Heard kæmpede med at holde gråden tilbage, da hun onsdag beskrev, hvordan hun i forbindelse med sagen bliver "chikaneret, ydmyget og truet hver eneste dag".

– Jeg modtager hundredvis af trusler hver dag. Tusinder siden denne sag startede. Folk vil slå mig ihjel, og det fortæller de mig hver dag, sagde Amber Heard.

– De vil putte min baby i mikroovnen, og det fortæller de mig hver dag, fortsatte skuespillerinden, der blev solomor til en lille pige i sommeren sidste år.

2) Kate Moss vidner

Til stor fortrydelse for Team Amber kom Heard under en afhøring til at nævne Depps ekskæreste, Kate Moss, hvor hun refererede til et gammelt rygte om, at Depp angiveligt skulle have skubbet Moss ned af trapperne på en ferie. Det betød, at Depps team kunne hove Moss ind for at vidne mod Heards påstande. Og vidne, det gjorde hun.

Moss brugte ikke mange af rettens minutter på at afvise historien og kunne i stedet fortælle, at det var Johnny, der hjalp hende, bar hende tilbage i seng og hentede lægen efter det voldsomme fald, som Depp altså ikke var skyld i.

– Han hverken skubbede mig, sparkede mig eller smed mig ned ad trappen, lød det stålfast fra modellen, da hun var med over en videoforbindelse.

Det er billeder som dette, Amber Heard bliver beskyldt for at have haft gennem en redigering.
Det er billeder som dette, Amber Heard bliver beskyldt for at have haft gennem en redigering.
 (Foto: MEGA)

3) Fotos kan være forfalsket

Begge parter har adskillige gange delt videoer, billeder og lydoptagelser af hinanden, og især Amber Heard har lystigt delt billeder af sig selv, der skulle vise juryen de skader, Johnny Depp angiveligt havde påført hende.

En digital efterforsker og ekspert i digital retsvidenskab slog dog tvivl om en række af de billeder, som Amber Heards team har brugt som beviser.

4) Ekskæreste bekræfter jalousi

Amber Heard har i sit forsvar flere gange beskrevet, hvordan Johnny Depp var en særdeles jalous ægtemand.

Det kunne en af Johnny Depps forhenværende kærester, Ellen Barkin, bekræfte, da hun gik på vidnesskranken. Her smed hun nemlig flere bomber mod Depp.

Hun kunne blandt andet fortælle, at Johnny Depp var en "jalous mand", ligesom han også var "krævende" og "kontrollerende" i forholdet.

- Jeg havde en rift på min ryg en gang, der gjorde ham meget, meget vred, fordi han insisterede på, at det kom fra, at jeg havde haft sex med en person, der ikke var ham.

Amber Heard bryder sammen i retten under en høring d. 4. maj 2022.
Amber Heard bryder sammen i retten under en høring d. 4. maj 2022.
 (Foto: Elizabeth Frantz/AFP/Ritzau Scanpix)

5) Så Heard slå Depp

Johnny Depps tidligere sikkerhedsvagt, Travis McGivern, vidnede, at han i 2015 havde placeret sig mellem Heard og Depp, da parret var oppe og skændes.

Ifølge sikkerhedsvagten blev skænderiet mere og mere voldsomt, indtil det hele eskalerede med Heard, der kastede en Red Bull efter Depp og forsøgte at spytte på ham.

- Jeg så en knytnæve og en arm, der kom hen over min højre skulder, og jeg hørte og så en knytnæve komme i kontakt med Hr. Depps høre side af ansigtet.

6) Tvunget til at indrømme løgn

Der har været flere eksempler på, hvordan Johnny Depps advokater har formået at bore så hårdt i Amber Heards udtalelser, at hun er blevet nødt til at indrømme løgne.

Heard har nemlig tidligere påstået, at hun havde doneret alle de penge, hun fik i sin skilsmisse fra Johnny Depp i 2016. Beløbet på syv millioner dollars (42 mio. kr.) skulle angiveligt være gået til børnehospitalet Children's Hospital i Los Angeles og ACLU - et forbund, der kæmper for rettigheder nedskrevet i den amerikanske forfatning.

Depp har gentagende gange fastholdt, at Heard ikke har doneret pengene, og ganske rigtigt fik advokaten Camilla Vasquez Heard til at indrømme, at hun faktisk kun havde lovet pengene væk, men endnu ikke fået overført hele beløbet.

Se øjeblikket i videoen her:

7) Depps advokater jubler

Særligt én video af Johnny Depps advokater har levet længere på de sociale medier end andre. Det drejer sig om det øjeblik, hvor Amber Heard kom til at nævne navnet på en af Johnny Depps ekskærester. Det betød, at Depps advokater nu kunne få lov til at hive ekskæresten, Kate Moss, ind som vidne i sagen.

Det særlige øjeblik resulterede i, at en af Depps advokater triumferende knytter næven og vender sig mod resten af holdet for at fejre det utrolige øjeblik, hvor selv Depp havde svært ved at holde et smil tilbage.

Se klippet af Depps advokat her:

8) Groteske beskeder fra Depp

Noget, sagen mellem Depp og Heard, i den grad har været med til at vise, så er det, at ingen af de to Hollywoodstjerner har helt rent mel i posen.

Det blev blandt andet bevist, da en række voldsomme beskeder fra Johnny Depp kom frem i retten. Beskederne er sendt fra Depp til vennen og skuespilleren Paul Bettany tilbage i juni 2013 og handler om, hvordan Depp blandt andet ønsker at brænde Amber Heards lig.

- Lad os brænde Amber, lyder det i den første besked fra Johnny Depp.

- Lad os drukne hende, før vi brænder hende, uddyber han i den næste, mens den tredje besked bliver endnu værre:

- Jeg vil kneppe hendes brændte lig bagefter for at sikre mig, at hun virkelig er død.

Depp vinker til de fremmødte fans foran retten i Fairfax, Virginia. 
Depp vinker til de fremmødte fans foran retten i Fairfax, Virginia.
 (Foto: Cliff Owen - CNP / MEGA)

9) Heards søster: Han tæskede hende

Amber Heards lillesøster, Whitney Heard Henriquez, har også været i den varme stol i forbindelse med den opsigtsvækkende sag.

Da lillesøster Heard vidnede kunne hun fortælle, at hun havde taget kokain med Depp flere gange, ligesom hun også havde set ham gå voldsamok.

- Jeg står og kigger på Amber, og så kommer han løbende op af trapperne bag mig og slår mig i ryggen, lød det fra Whitney Heard Henriquez i retten.

- Jeg kan høre, at Amber råber: "Du skal fucking ikke slå min søster", hvorefter hun slår ham. Men på det tidspunkt havde Johnny allerede taget fat i Ambers hår med den ene hånd, mens han slog hende igen og igen i ansigtet med den anden.

Amber Heard og Johnny Depp til Art Of Elysium"s 9th Annual Heaven Gala d. 9. januar 2016.
Amber Heard og Johnny Depp til Art Of Elysium"s 9th Annual Heaven Gala d. 9. januar 2016.
 (Foto: Camera Press / MEGA)

10) Lort i sengen

En af sagens måske mest opsigtsvækkende anklager er den om, at Amber Heard angiveligt skulle have lagt en lort i parrets seng i forbindelse med et skænderi.

Under en høring afviste Heard dog, at det var hende, der skulle have lagt en vaskeægte menneskelort i sengen.

Hun fortæller dog, at hun havde efterladt parrets to hunde, Pistol og Boo, i sengen, mens hun og veninderne pakkede sammen og gjorde klar til at tage til den californiske musikfestival Coachella.

- Boo havde spist Johnnys weed, da hun var hvalp og havde problemer med maven hele sit liv, siger Amber Heard fra vidnesskranken.

Amber Heard pudser næse. Eller gjorde hun?
Amber Heard pudser næse. Eller gjorde hun?
 (Foto: TikTok)

11) Kokain i retten?

Amber Heard tiltrak sig i den grad opmærksomhed, da hun i forbindelse med en høring skulle pudse sin næse. Der var dog flere internetriddere, der var overbevist om, at hun bestemt ikke pudsede noget ud af næsen, men i stedet blæste noget ind.

- Gjorde hun lige det, jeg tror, hun gjorde?, lød det blandt andet fra en chokeret bruger på TikTok.

12) Pressehold fyret

Amber Heard besluttede på drastisk vis at fyre hele sit pressehold midt under den opsigtsvækkende sag.

Fyringen af presseholdet skete blot få dage, inden det var meningen, at Heard skulle indtage vidnesskranken for første gang.

- Hun har ikke kunnet lide de dårlige overskrifter, der har været indtil videre, lød det fra en af kilderne til det amerikanske medie.

- Hun er frustreret over, at hendes PR-hold ikke har formået at fortælle hendes historie ordentligt, lød det fra en anden kilde.

Sponsoreret indhold