Alphabeat er tilbage: Energisk comeback

– Vi har været sindssygt spændte og har glædet os virkelig meget til at komme tilbage, jubler 32-årige Stine Bramsen, som sammen med Anders SG er frontfigur i Alphabeat.

– Vi har været sindssygt spændte og har glædet os virkelig meget til at komme tilbage, jubler 32-årige Stine Bramsen, som sammen med Anders SG er frontfigur i Alphabeat.

(Foto: Martin Høien)

Publikum hoppede om kap med Alphabeat, da bandet gjorde comeback i denne måned på Grøn.

Efter seks års pause er det energiske band tilbage på scenen.

– Det er halvandet år siden, at vi besluttede at lave musik sammen igen. Og alt hvad vi har gjort det sidste halvandet år, skulle lede op til det her. Det var et vanvittigt moment, siger Anders SG, som sammen med Stine Bramsen er i front for det seks mand store band.

I foråret annoncerede gruppen med en ny sang og to store koncerter i Aarhus og København, at de atter var sammen efter en tiltrængt pause.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sammen med kronprinsesse Mary var Alphabeat i foråret i Texas som en del af et dansk erhvervsfremstød. Fra venstre er det Anders SG, Anders Reinholdt, Stine Bramsen, Anders B, Mary, Rasmus Nagel og Troels Hansen. (Foto: Jesper Sunesen)

Var det i fred og fordragelighed, at I skiltes?

– Så meget, som det nu kan være. Vi havde kigget på hinanden i ti år, så på nogle punkter tænkte vi, at vi godt kunne tænke os at prøve noget andet, lyder forklaringen fra bandet.

– Ja, vi trængte til at kigge på nogle andre, men det var ikke mere, end at vi kunne mødes igen og have det federe end nogensinde, siger Stine Bramsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Det var drømmescenariet at vende tilbage på Grøn Koncert, fortæller Stine Bramsen. (Foto: Martin Høien)

Naturligt brud

Bandet kender hinanden fra Silkeborg, hvor de gik på gymnasiet sammen og har lavet musik, siden de var 16 år.

Derfor virkede bruddet naturligt for bandmedlemmerne, der alle er i begyndelsen af 30'erne i dag.

– Vi har brugt de seks år på at prioritere os selv lidt. Så det var et afbræk, hvor vi kunne lave det, vi selv havde lyst til, og mærke efter, hvem vi selv var, siger de.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I pausen har Stine Bramsen skudt en flot solokarriere i gang, men hun har også bibeholdt kontakt til de fem andre medlemmer. – Vi har set hinanden til julefrokoster, og Anders SG og jeg har set meget til hinanden, da han er gode venner med min mand, Kasper. (Foto: Krestine Havemann)

En sund pause

– Der er kommet ret mange Alphabeat-børn, det var en dominoeffekt, siger Stine, der selv er blevet mor til to i mellemtiden.

Ligesom i ethvert andet forhold er adskillelse ikke altid en dårlig ting. Det var det i hvert fald ikke for Alphabeat.

– Når man ikke er sammen, så finder man ud af, hvad der er unikt, og hvad man har sammen, siger Anders SG.

– Pausen betød, at vi savnede at være sammen igen, og man lærer at sætte pris på de ting, man har oplevet sammen, slår Stine Bramsen fast.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Energien er ikke blevet mindre efter bandets seks år lange pause. – Dengang vi spillede mange koncerter, vænnede man sig til at stå foran mange mennesker, men det er sindssygt at stå her foran 15.000 mennesker, som synger med igen. Det er ligesom at stå der første gang igen, jubler Anders SG. (Foto: Martin Høien)

Efter de besluttede at finde sammen igen, har de brugt mange timer sammen i et sommerhus, hvor de har skrevet ny musik, som kommer til efteråret. Derudover har de ikke nogen specifikke fremtidsplaner.

– Planerne er, at det skal være lysten og energien, der driver værket, og det er det nu, siger de, og er ikke i tvivl om, at beslutningen om bandets genopstandelse var den rigtige.

– Det er sindssygt fedt at være tilbage og se, at folk kan synge med på de sange, som vi har en masse minder med. Når vi kigger ud på publikum, kan vi se, at vores musik også tænder en ild i deres øjne, fordi de har nogle minder med vores sange, kommer det fra Stine Bramsen med et stort smil.

Brug for en pause i hverdagen? Køb et abonnement på SE og HØR.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close