Kendte2. juni 2023 (opd. 2. juni 2023)

Albert Dyrlunds forældre: Det er et kæmpe tomrum

Den afdøde youtubers forældre Kenneth Dyrlund og Vibe Jørger Jensen har skrevet en bog for at mindes deres søn
Vibe Jørger Jensen og Kenneth Dyrlund sætter nu flere ord på sorgen i en ny bog, de har skrevet om deres søn. 
Vibe Jørger Jensen og Kenneth Dyrlund sætter nu flere ord på sorgen i en ny bog, de har skrevet om deres søn.
 Foto: Mikael Rieck

LÆS OGSÅ: - Vi vil elske dig for evigt

Familien Dyrlunds verden gik i stå, da de for næsten to år fik beskeden om, at deres ældste søn Albert Dyrlund var død blot 22 år gammel. Han var på en rejse i Italien, hvor han faldt ned ad en skrænt og ikke overlevede faldet på 200 meter.

I mere end et år har Kenneth Dyrlund og Vibe Jørger Jensen arbejdet på at lave en bog til minde for Albert, som udkommer i dag.

Kenneth og Vibe har i tilblivelsen af bogen interviewet flere af Alberts venner og kolleger, der sætter ord på, hvem Albert var.

Og efter et års arbejde er resultatet af de mange snakke nu blevet til bogen ”Albert Dyrlund – uden filter”. Men at bogen er færdig og klar til salg, oplever de med blandede følelser.

– Det er lidt svært. Nu er der kommet et nyt tomrum.

– Det var et stort tomrum, da han døde, og i så lang tid fyldte vi det tomrum ved at arbejde på bogen og har brugt meget energi på det, fortæller Vibe til SE og HØR, da vi møder forældrene i deres hjem i Snekkersten.

– Så da vi afleverede manuskriptet, blev det et nyt slags tomrum.

Kommer aldrig over det

Bogen er ikke kun skrevet for at hjælpe forældrene på vej til at komme over deres søn. Det ved de godt, aldrig kommer til at ske.

– Albert fylder altid i vores liv, vi kommer aldrig over det. Til gengæld øver vi os stadig i at leve med sorgen, fortæller Kenneth.

Albert Dyrlund sammen med sine forældre og lillebror Bertram til premieren på filmen "Team Albert".
Albert Dyrlund sammen med sine forældre og lillebror Bertram til premieren på filmen "Team Albert".
 Foto: Jeppe Michael Jepsen

Også derfor betyder det meget for de to, at deres søn havde gjort et indtryk hos alle de mennesker, der fulgte ham i hans karriere.

Men en del af bogen handler også om, at de vil fortælle mennesker, at Albert var meget mere end den energibombe og prankster, man så på YouTube.

– Han havde en kæmpe energi, var altid glad og havde den bedste udstråling, men han var også en meget følsom dreng, der kunne spotte folk, som havde det dårligt, og så tog han dem ind.

– Han havde et stort omsorgsgen, fortæller Vibe.

Senere i dag mødes Kenneth og Vibe med en masse af bogens deltagere samt venner og bekendte, når de holder bogreception i København.

Sponsoreret indhold