Kendte27. maj 2019

Alba August: Sverige kalder

Den 25-årige skuespiller Alba med det berømte efternavn August har efter en årrække i København skiftet den danske hovedstad ud med Stockholm.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/alba_august.jpg
 (Foto: Birger Storm)

Mon ikke de fleste filmfans efterhånden har forstået, at Alba August er datter af instruktør Bille August og skuespiller Pernilla August?

Men Alba er så meget andet end datter af to af kunstens mest markante skikkelser.

Den 25-årige er trods sin unge alder allerede blevet udråbt til et af Skandinaviens store skuespillertalenter, og hendes fyldige cv bekræfter den påstand.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/alba_august_foto_tsl.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Alba i en noget yngre udgave med sine forældre Pernilla August og Bille August. (Foto: Thomas Laursen)

For tiden har Alba travlt med at promovere Netflix’ danske satsning, sci-fi-serien ”The Rain”, hvor hun har en af de bærende roller.

Det er i den forbindelse, SE og HØR møder den dansk-svenske pige på Hotel d’Angleterre i København.

Selv om frøken August har været en del af den udadtil så glamourøse filmverden hele sit liv, så er der ikke noget hovskisnovski-attitude at spore.

– Jeg er lige flyttet til Stockholm ... Det er en fordel at have både Sverige og Danmark at arbejde i.

Det er en drøm for mig at kunne arbejde begge steder, men det kan da være hårdt at pendle. Det kan man godt blive lidt tosset af, forklarer hun til spørgsmålet, om der er tid til noget andet, når man optager en så omfattende TV-serie som ”The Rain” – 2. sæson tog intet mindre end fem måneder at få i kassen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/alba_august_nordisk_film.jpg
 (Foto: Nordisk Film)

Alba modtog flotte ord for sin præstation i ”Unge Astrid”. – Hvad der får filmen til at leve, lette og tindre, er Alba August, skrev Politiken. (Foto: Nordisk Film)

– Jeg har snart premiere på den svenske spillefilm ”Quick”, der handler om Thomas Quick – det var en kæmpe retsskandale i Sverige.

– Jeg går lidt og venter på det. Og ellers ved jeg ikke helt, hvad der kommer til at ske, lyder det fra Alba, der boede i København, mens hun uddannede sig på Den Danske Scenekunstskole.

Tæt på Mikkel FØlsgaard

Uden at afsløre handlingen i 2. sæson af ”The Rain” kan vi godt fortælle, at Albas karakter Simone nærmer sig Martin, spillet af Mikkel Boe Følsgaard.

De intime scener var hun helt tryg ved.

– Der kommer noget kærlighed, og det udvikler sig.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/the_rain_foto_per_arnesen_netflix.jpg
 (Foto: Per Arnesen/Netflix)

– Da jeg fik rollen, ringede jeg til Mikkel. Vi besluttede at gøre det her sammen, afslører hun om forholdet til kollegaen Mikkel Boe Følsgaard. (Foto: Per Arnesen/Netflix)

– Det gør meget ved min karakter, at hun pludselig får lov til at mærke kærlighed.

– Der er en tryghed ved at komme tilbage til det samme hold. Man stoler på hinanden, og det har gjort det hele nemmere her i 2. sæson, fastslår August.

– Jeg har altid set meget op til Mikkel. Jeg havde vildt optur, da jeg fik at vide, at vi skulle arbejde sammen, siger Alba med begejstring i stemmen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/bjorn_gustafsson_og_alba_august_foto_birger.jpg
 (Foto: Birger Storm)

Privat danner skuespilleren par med svenske Björn Gustafsson. Her ses de til premieren på ”Unge Astrid” i januar. (Foto: Birger Storm)

”The Rain” kan ses på Netflix, og det betyder, at serien har et internationalt publikum.

– Jeg var i Los Angeles med min kæreste.

Der mødte jeg nogle mennesker, der lavede film. Og de kendte godt ”The Rain” – det syntes jeg var ret overvældende, slutter det unge stjernefrø.

"The Rain" kan ses på Netflix fra den 17. maj.

Sponsoreret indhold