Kendte6. januar 2021

Advokat efter chok-fyring af Jes Dorph: - Han er rystet og chokeret

Trods en intern og længere advokatundersøgelse, så kom afslutningen godt og grundigt bag på Jes Dorph, der tirsdag måtte pakke de sidste 27 år sammen. Hans advokat er lige så overrasket
https://imgix.seoghoer.dk/jes_dorph_wen.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Tirsdag aften breakede en nyhed, som om nogen kom bag på ”Go’ Aften Live”-værten Jes Dorph-Petersen, 61, og ikke mindst resten af Danmark.

Hans arbejdsplads gennem de sidste 27 år, TV 2 valgte nemlig at afskedige ham efter en grundig meeto-undersøgelse og to sager, der er henholdsvis 18 og 20 år gamle.

Jes Dorph selv har allerede rettet kritik mod mediet, men onsdag aften kunne også journalisten og tv-værtens advokat, Mette Grith Stage rette kritik af håndteringen af sagen.

- Han er rystet og chokeret over den behandling, han har fået af TV 2, lyder det fra stjerneadvokaten om Jes Dorphs reaktion på fyringen.

Det er da heller ikke kun tv-værten selv, der er rystet over beslutningen – hans advokat kunne allerede tirsdag udtale, at hans retssikkerhed var blevet krænket.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/20170516-103205-2-1920x2876we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Det er stjerneadvokaten Mette Grith Stage, der står ved tv-værtens side i disse dage. Hun har gennem tiden blandt andet været forsvarer i Kundby-sagen og senest for Peter Madsen efter hans flugtforsøg. Foto: Ritzau Scanpix

Det er heller ikke kun en fyring, som Jes Dorph nu skal finde fred med, lyder det fra Mette Grith Stage.

- Det er jo selvfølgelig meget voldsomt for ham, at hans exit fra TV 2 ikke handler om, at vi synes, at han ikke er god længere, men at det er fordi, han har begået sexchikane.

Ifølge programdirektør Lotte Lindegaard er der dog ikke noget, der kunne have været gjort anderledes. Den interne advokatundersøgelse er ifølge hende kommet i bund med sagen, og beslutningen om fyringen er truffet herefter.

- Når man er ansigt ud ad til hos os, så skal man opføre sig ordentligt, indleder hun da hun bliver spurgt ind til afgørelsen i 19-nyhederne onsdag aften.

Til spørgsmålet om, hvorvidt der er lavet en grundig nok og uvildig undersøgelse, lyder det kortfattet:

- Vi er sikre på, at der har været en fair undersøgelse, og at der er truffet den rette konklusion.

Sponsoreret indhold