Stort galleri: Abby og Brittany er siamesiske tvillinger - sådan ser de ud i dag

Abigail og Brittany Hensel blev født 7. marts 1990. De har hver sin rygrad, men fælles bækken. De har to mavesække og tre lunger. De havde en tredje, underudviklet arm, som blev fjernet, da de var små.

Abigail og Brittany Hensel blev født 7. marts 1990. De har hver sin rygrad, men fælles bækken. De har to mavesække og tre lunger. De havde en tredje, underudviklet arm, som blev fjernet, da de var små.

De amerikanske tvillinger Abigail ”Abby” og Brittany Hensel er tæt forbundet resten af livet – sådan helt bogstavelig talt.

De amerikanske tvillinger fra Minnesota er således født som siamesiske tvillinger, hvilket i deres tilfælde vil sige, at de har hvert sit hoved og hjerte, men deler samme krop.

Siden pigerne kom til verden i den amerikanske storby 7. marts 1990, har de dog bevist, at livet hverken behøves at være værre eller hårdere, bare fordi man er forbundet for livet.

Tvillingerne lærte at gå, da de var 15 måneder gamle, og det voldte dem heller ingen problemer, da de skulle lære at løbe, svømme eller cykle.

Det hele foregik i samme tempo, som når andre børn lærer at gå og cykle.

Du kan se billeder af tvillingerne i dag i det store galleri nederst i artiklen.

Abby og Brittany har en højt udviklet koordineringsevne, der også gjorde det muligt for dem at tage kørekort som alle andre unge mennesker, da de var 16 år gamle. De skulle naturligvis begge bestå køreprøven, fordi de begge skulle køre bilen.

I dag deler de køre-opgaverne, når de sidder bag rattet. Begge har hver sin hånd på rattet, mens de deles om at styre blandt andre pedaler og blinklys.

Brittany styrer den ene side af kroppen, mens Abigail styrer den anden side.

Abby og Brittany styrer hver sin side af kroppen. Se flere billeder i galleriet nederst i artiklen. 

Selv om de deler samme krop, er Abby og Brittany to vidt forskellige personer med hver sin personlighed, smag og mening. Mens Abby er bedst til matematik, klarer Brittany sig bedre i de sproglige fag.

Tvillingerne tog deres afgangseksamen fra deres high school i Carver County i 2008. Abigail og Brittany fik desuden en bachelor i kunst fra Bethel University i Arden Hills, Minnesota, i 2012.

Pigerne har i deres helt unge år og i teenageårene deltaget i flere TV-shows og TV-programmer. Abby og Brittany har blandt andet gæstet Oprah Winfrey, ligesom de også har haft deres eget TV-program, Abby & Brittany, på TLC.

I dag er tvillingerne fyldt 28 år, og de har de seneste år holdt sig ude af rampelyset for at leve et så normalt liv som muligt.

De har tidligere udtalt, at de drømmer om at stifte familie og få børn en dag. Fysiologisk set er de i stand til at få børn, idet de har en intakt livmoder med to æggestokke.

Tvillingeparret har dog tidligere erkendt i et interview, at planen om børn skal gennemtænkes godt og grundigt.

- Vi vil gerne have børn, men vi har ikke helt overvejet, hvordan det vil fungere, fortalte tvillingerne i forbindelse med deres 18 års fødselsdag.

Her fortalte de også, at de ikke kunne drømme om at blive adskilt ved en operation, hvis det viste sig at være muligt:

- Vi kender ikke til nogen anden måde at leve på, og vi ønsker ikke at blive opereret. Selv hvis det skulle lykkes, ville vi ikke være i stand til at gøre alle de ting, som vi gør i dag.

Du kan møde de to tvillinger i det store galleri herunder:

Abigail og Brittany Hensel

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close