Kendte3. august 2017

Jordskælvet på Kos: 22-årige Martin skal have amputeret begge ben

Norske Martin Bakkejord Skolbekken, 22, var en af de turister, der kom til skade, da et kraftigt jordskælv i sidste måned rystede den græske ferieø Kos. Hans skader er så alvorlige, at den unge fodboldspiller skal have amputeret begge ben
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/martin_fra_kos.jpg
 (Foto: Martin Bakkejord Skolbekken/Facebook)

Det skulle have været en ugelang ferie fyldt med druk og dejlige damer. I stedet endte turen på den værst tænkelige måde.

Norske Martin Bakkejord Skolbekken, 22, var en af de turister, der kom til skade, da et kraftigt jordskælv i sidste måned rystede den græske ferieø Kos.

En mur væltede ned over den unge nordmand, da jorden begyndte at ryste – og det har nu betydet, at den unge mand – der har været en ivrig fodboldspiller med 100 kampe i den norske 3. division – skal have amputeret begge ben lige under knæet.

Det fortæller Martin i en ærlig Facebook-opdatering, hvor han samtidigt sender en stor tak til alle de mennesker, der siden jordskælvet har sendt ham tanker og støttende ord.

- Jeg vil gerne rette en stor tak til alle dem, der har sendt mig beskeder og støttet mig, det hjælper. En saga er slut for mit vedkommende efter ulykken på Kos. Jeg skal have amputeret begge ben op til knæene, så min tid som aktiv fodboldspiller er slut. Det er forbandet, intet mindre, skriver han i sin ærlige Facebook-opdatering, hvor han også erkender, at han nu står over for et helt nyt liv med en masse udfordringer:

- Fodbolden har været en vigtig del af mig i 22 år, og det kommer det stadig til at være, men ikke på samme måde som før. Nogle dage kommer til at være gode, mens andre dage bliver dårlige. Men med al den støtte jeg har, så ved jeg, at jeg altid har nogen, som jeg kan tale med om det, skriver den ukuelige nordmand.

- Fremtiden er lige nu uvis. Det første der skal ske, er, at jeg skal bruge al den støtte, jeg har fået, som motivation til at bygge mig selv op til at blive en endnu bedre person, end den jeg var. Jeg kommer til at få proteser, så jeg kan gå, løbe, cykle og svømme, så den del er i orden. Det kommer til at blive godt. Peace out, skriver norske Martin videre.

Hovedskælvet, der målte 6,7 på den såkaldte Richterskala, ramte 21. juli og dræbte to personer og sårede langt over 400.

Begge dræbte opholdt sig på den græske ferieø Kos, hvor altså også kronprinsparret opholdt sig med deres fire børn.

De to dræbte - en svensk og tyrkisk turist – opholdt sig på klubben 'The White Corner', som mistede store dele af dets første sal, da jorden begyndte at ryste.

En dansk turist på Kos kom til skade og har været indlagt på et hospital i den græske ø.

Skælvet ramte klokken 01.31 lokal tid ud for Marmaris i provinsen Mugla i en dybde på blot ti kilometer, ifølge US Geological Survey (USGS). Skælvet målte 6,7 på den såkaldte Richterskala.

Den danske kronprinsfamilie befandt sig på Kos kort tid efter hovedskælvet og var på øen, da et kraftigt efterskælv ramte dagen efter. Frederik, Mary og deres børn kom dog ikke noget til.

Du kan se alle billederne af kronprinsparrets ferie på Kos nederst.

Også danseren og musicalstjernen Silas Holst opholdt sig i området, da jordskælvet ramte. Han var på ferie med sin familie i Alanya i Tyrkiet, da han blev vækket af det voldsomme skælv, der ramte en fredag nat.

- Vågnede i nat til køleskab og fryser der stod åbne og tallerkner der gled rundt, men alle er ok hernede i vores hjem, skrev Silas efterfølgende på Instagram, hvor han delte et billede fra sin tyrkiske ferielejlighed.

Se billeder af Frederik, Mary og børnene på Kos:

Frederik og Mary på græsk sommerferie

Sponsoreret indhold