Hollywood 25. juni 2018

Tårevædet Roseanne Barr: - Jeg har mistet alt!

- Jeg er blevet en magnet for had, siger tårevædet Roseanne Barr
Foto: All Over Press
  Det begyndte ellers fantastisk med 18 millioner seere til premiereafsnittet af den genoplivede komedieserie "Roseanne" på TV-stationen ABC.   Og der var planer om at lave endnu en sæson.   Men så var det at Roseanne Barr gik på Twitter og smadrede alt med et enkelt tweet.   Den 65-årige skuespiller langede ud efter Valerie Jarrett, der tidligere fungerede som toprådgiver for Trumps forgænger i præsidentembedet, Barack Obama.  
  Valerie Jarrett, som du kan se på billedet neden for, blev født i Iran af amerikanske forældre, der var udstationeret i Iran af de amerikanske myndigheder, hvor hendes far drev et børnehospital.   Roseanne skrev af uvisse årsager på Twitter om Valerie Jarretts udseende:   - Hvis det muslimske broderskab og Abernes Planet fik et barn, ville det se ud som Valerie Jarrett.   Og ABC havde intet andet valg end at lægge størst mulig afstand til Roseanne Barr og pille programmet af sendefladen.   - Roseannes indlæg på Twitter er afskyeligt og i direkte modstrid med vores værdier, skrev ABC som en reaktion på udgydelserne fra Roseanne Barr.  

Valerie Jarrett blev offer for Roseanne Barrs racistiske tweet. (Foto: All Over Press)

  Seere i hobetal lagde også afstand til Roseanne Barr og udtalte at de var helt færdige med at se 'Roseanne' på TV-skærmen.   Ifølge Roseanne Barr var der tale om en joke.   - Muslimer er ikke en race, sagde hun som svar på, at hendes tweet var blevet udlagt som racisme.   Men efter den massive kritik valgte hun at slette tweetet og undskyldte over for Valerie Jarrett og 'hele det amerikanske folk'.   Undskyldningen faldt også på Twitter.  
  - Jeg undskylder over for Valerie Jarrett og over for alle amerikanere. Jeg er oprigtigt ked af, at jeg lavede en dårlig joke om hendes politik og hendes udseende. Jeg burde have vidst bedre. Tilgiv mig - min joke var udtryk for dårlig smag, skriver Roseanne Barr.   I sidste uge kom det så frem, at ABC laver en spinoff-serie, "The Conners", på baggrund af den nu skrinlagte "Roseanne". Alle fra "Roseanne" på nær Roseanne Barr er med.  

Roseanne Barr: - Jeg mente det ikke på den måde

  Og nu taler Roseanne Barr ud i et følelsesladet interview efter sin helt store nedtur.   Det sker i en podcast med vennen den ortodokse jødiske rabbiner, Shmuley Boteach.  
  I det meste af interviewet græder Roseanne.   - Jeg har tabt alt, siger Roseanne. Og jeg fortrød det tweet lang tid før, jeg mistede alt, siger hun i podcasten.   - Jeg ville aldrig bevidst kalde en sort person "en abe", siger Roseanne, der har forklaret, at sovemidlet "Ambien", som hun havde taget kort inden det famøse tweet, gjorde, at hun ikke var sig selv, da hun skrev det racistiske tweet - en forklaring der ikke møder den helt store opbakning.   Producenten af sovemidlet "Ambien", medicinalkoncernen Sanofi, har tørt men effektivt lukket ned for Roseannes påstand.   - Der er bivirkninger ved alle lægemidler, men der er ingen af Sanofis produkter, der udløser racisme, skriver Sanofi i en udtalelse.   Roseanne accepterer, at hun får hug i offentligheden.   - Jeg har talt med min gud, og jeg accepterer alle konsekvenser af  min handling, fordi jeg ved, at det, jeg har gjort, er forkert. Men hadet stopper ikke - de bliver ved med at punke mig og accepterer hverken min undskyldning eller forklaring. Jeg er blevet en magnet for had. Og som jøde er det forfærdeligt. Det er forfærdeligt, gentager Roseanne.   Hun mener, at hendes tweet blev misforstået, og at hun ikke mente det på den måde, det er blevet opfattet.   - Men jeg må acceptere, at det har såret folk. Når man sårer folk, også selv om det er ufrivilligt, så er der ingen undskyldning. Jeg vil ikke blive ved med at komme med undskyldninger i et væk, men jeg undskylder over for alle, som føler sig stødt og som tror, at jeg mente noget, jeg faktisk ikke mente. Jeg var dum, og der er ingen undskyldning for dumhed, siger den tårevædede Roseanne Barr.  
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
 
   

 

Sponsoreret indhold