Hollywood22. juni 2018

"Roseanne" kører videre uden Roseanne Barr

Roseanne Barr er uønsket i spinoff-serie efter racistisk tweet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/roseanne-barr-22062018.jpg
 Foto: All Over Press
Et racistisk tweet. Det var hvad der skulle til, for at skuespilleren Roseanne Barr selv ødelagde sin karriere og sit ry som morsom dame i den amerikanske TV-industri.
Tidligere på året så 18 millioner seere premiereafsnittet, da ABC genoplivede 1980'er-serien "Roseanne" om familien Conner og familieoverhovedet "Roseanne". Der var med andre ord lagt op til den helt store triumf, da TV-komedien med Roseanne Barr og John Goodman i hovedrollerne vendte tilbage til TV-skærmene hos TV-stationen ABC. Men så var det, at Roseanne Barr, der er svoren tilhænger af USA's præsident, Donald Trump, sidst i maj følte trang til at ytre sig på Twitter. Den 65-årige skuespiller langede ud efter Valerie Jarrett, der tidligere fungerede som toprådgiver for Trumps forgænger i præsidentembedet, Barack Obama. Valerie Jarrett, som du kan se på billedet neden for, blev født i Iran af amerikanske forældre, der var udstationeret i Iran af de amerikanske myndigheder, hvor hendes far drev et børnehospital. Roseanne skrev af uvisse årsager på Twitter om Valerie Jarretts udseende: - Hvis det muslimske broderskab og Abernes Planet fik et barn, ville det se ud som Valerie Jarrett. Og ABC havde intet andet valg end at lægge størst mulig afstand til Roseanne Barr og pille programmet af sendefladen. - Roseannes indlæg på Twitter er afskyeligt og i direkte modstrid med vores værdier, skrev ABC som en reaktion på udgydelserne fra Roseanne Barr.
https://imgix.seoghoer.dk/offer.jpg

Valerie Jarrett blev offer for Roseanne Barrs racistiske tweet. (Foto: All Over Press)

Seere i hobetal lagde også afstand til Roseanne Barr og udtalte at de var helt færdige med at se 'Roseanne' på TV-skærmen. Ifølge Roseanne Barr var der tale om en joke. - Muslimer er ikke en race, sagde hun som svar på, at hendes tweet var blevet udlagt som racisme. Men efter den massive kritik valgte hun at slette tweetet og undskyldte over for Valerie Jarrett og 'hele det amerikanske folk'. Undskyldningen faldt også på Twitter.
- Jeg undskylder over for Valerie Jarrett og over for alle amerikanere. Jeg er oprigtigt ked af, at jeg lavede en dårlig joke om hendes politik og hendes udseende. Jeg burde have vidst bedre. Tilgiv mig - min joke var udtryk for dårlig smag, skriver Roseanne Barr. Men Roseanne Barrs bodsgang kunne ikke afværge, at ABC pillede "Roseanne" af programmet med øjeblikkelig virkning. Nu melder TV-stationen dog få uger senere, at man blænder op for en spinoff-serie "The Conners", hvor alle andre end Roseanne Barr medvirker. - Roseanne Barr er på ingen måde - hverken økonomisk eller kreativt - involveret i "The Conners", skriver ABC i en pressemeddelelse. ABC har haft travlt de forløbne uger, for man var klar til at skyde 2. sæson af den genoplivede "Roseanne", og selskabets annoncesælgere var godt i gang med at forberede salget af reklamespots til den nye sæson. John Goodman, der spiller "Roseannes" ægtemand "Dan" og flere af de andre medvirkende var indstillet på at videreføre serien under en eller anden form, og da der var mere end 200 mennesker involveret i produktionen, var der også en del job på spil.
https://imgix.seoghoer.dk/john-goodman-22062018.jpg

John Goodman er klar til at spille "Dan" i "The Conners". (Foto: All Over Press)

Seerne har også ønsket, at seriens univers skulle fortsætte, og det har været medvirkende for skuespillernes ønske om at blive ved. - Vi har modtaget en fantastisk opbakning fra vores fans af serien, og det står klart, at seriens karakterer ikke kun har en stor plads i vores hjerter, men også ude hos seerne i de amerikanske hjem, lyder det fra Goodman & co. i en fælles pressemeddelelse. ABC har foreløbig bestilt ti afsnit af den nye serie, der bliver vist i den bedste sendetid - klokken 20 tirsdag aften - når den kommer på skærmen i efteråret. I en udtalelse torsdag aften siger Roseanne Barr, at hun er ked af de omstændigheder, der har gjort, at hun er blevet fjernet fra sit show, men udtrykker samtidig forståelse for, at man kører videe uden hende. - Jeg har indvilget i en aftale for at redde 200 jobs for dem, der er involveret i serien, og jeg ønsker det bedste for alle, udtaler Roseanne Barr.

Sponsoreret indhold