Hollywood30. maj 2018

'Roseanne' taget af programmet efter racistisk tweet

Roseanne Barr har undskyldt racistisk tweet og anmoder sine fans om at stoppe med at forsvare hende
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/roseanne-30052018.jpg
 Foto: All Over Press
Den gamle 1980'er-komedie var blevet genoplivet med stort set det oprindelige cast i deres gamle roller. Og premiereafsnittet trak hele 18 millioner seere, og så skuller der nok være glæde på kontorerne hos topcheferne hos ABC og hos Roseanne, der dermed fik et comeback til skærmen, der ville noget. Men nu er serien pillet af programmet, efter at Roseanne Barr har udtalt sig racistisk på Twitter. Den 65-årige skuespiller, der er svoren tilhænger af præsident Donald Trump langede ud efter Valerie Jarrett, der tidligere fungerede som toprådgiver for Trumps forgænger i præsidentembedet, Barack Obama. Valerie Jarrett, som du kan se på billedet neden for, blev født i Iran af amerikanske forældre, der var udstationeret i Iran af de amerikanske myndigheder, hvor hendes far drev et børnehospital. Roseanne skrev af uvisse årsager på Twitter om Valerie Jarretts udseende: - Hvis det muslimske broderskab og Abernes Planet fik et barn, ville det se ud som Valerie Jarrett. Og ABC havde intet andet valg end at lægge størst mulig afstand til Roseanne Barr og pille programmet af sendefladen. - Roseannes indlæg på Twitter er afskyeligt og i direkte modstrid med vores værdier, skrev ABC som en reaktion på udgydelserne fra Roseanne Barr.
https://imgix.seoghoer.dk/offer.jpg

Valerie Jarrett blev offer for Roseanne Barrs racistiske tweet. (Foto: All Over Press)

Seere i hobetal lagde også afstand til Roseanne Barr og udtalte at de var helt færdige med at se 'Roseanne' på TV-skærmen. Ifølge Roseanne Barr var der tale om en joke. - Muslimer er ikke en race, sagde hun som svar på, at hendes tweet var blevet udlagt som racisme. Men efter den massive kritik valgte hun at slette tweetet og undskyldte over for Valerie Jarrett og 'hele det amerikanske folk'. Undskyldningen faldt også på Twitter.
- Jeg undskylder over for Valerie Jarrett og over for alle amerikanere. Jeg er oprigtigt ked af, at jeg lavede en dårlig joke om hendes politik og hendes udseende. Jeg burde have vidst bedre. Tilgiv mig - min joke var udtryk for dårlig smag, skriver Roseanne Barr. Hun har dog stadig fans, der har forsvaret hende efter det racistiske tweet, men hun opfordrer dem nu til at holde op med at forsvare hende. - Venner. Jeg har gjort noget utilgiveligt, så stop med at forsvare mig. Det jeg gjorde, kan ikke forsvares. Jeg begik en fejl, som jeg ville ønske, jeg ikke havde begået, men...vær søde ikke at forsvare det, skriver Roseanne Barr i endnu et tweet.
null

Sponsoreret indhold