Hollywood23. maj 2017

Selvmordsbomber iden-tificeret: Holdt med Man. United

22-årig mand bag massakren i Manchester
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/foerste_offer_front.jpg
 Foto: All Over
De britiske myndigheder har identificeret selvmordsbomberen bag massakren i Manchester mandag aften. En mand udløste en bombe i sin rygsæk i Manchester Arena, hvor 18.000 mennesker netop havde overværet teenageidolet Ariana Grande give koncert.
22 mennesker er meldt dræbt, 59 såret, men dødstallet ventes at stige på grund af alvoren af de kvæstedes skader.
18-årige Georgina Callander, kun otteårige Saffie Rose Roussos og 26-årige John Atkinson er bekræftet omkommet. Manden bag deres død er angiveligt den 22-årige Salman Abedi. Det oplyste amerikanske myndigheder tidligere i eftermiddag - oplysningen er netop blevet bekræftet af Greater Manchester Police. - Vi kan bekræfte, at vi mistænker den 22-årige Salman Ramadan Abedi for at stå bag mandag aftens angreb. Han er endnu ikke blevet formelt identificeret, og derfor ønsker jeg ikke at kommentere det yderligere. Vores første prioritet er at finde ud af, om han arbejdede alene eller var en del af et netværk, siger Ian Hopkins fra Greater Manchester Police til flere britiske medier. Han var ifølge folkeregistret bosiddende i et hus i Fallowfield-området i det sydlige Manchester. Her foretog politiet tidligere i dag en ransagning, og i forbindelse med ransagningen foretog man en kontrolleret eksplosion. Alan Kinsey bor over for Abedis hus: - Jeg så mindst 20 betjente i kampuniform komme ned af gaden mod huset. De bankede entredøren ned, inden de stormede ind i huset, siger Kinsey til Sky News.
Salman Abedi blev født i Manchester i 1994 og er således en såkaldt 'home grown terrorist'. Han er den næstyngste af fire søskende. Hans forældre er flygtninge fra Libyen, der på flugt fra den tidligere diktator Gaddafi søgte asyl i Storbritannien. Hans mor, Samia Tabbal på 50 år, og hans far, Ramadan Abedi, blev begge født i Libyen og boede ved deres ankomst til England i London men rykkede siden til Manchester.
Salman Abedi voksede op i området Whalley Range i Manchester. Det lokale gymnasium kom i avisernes overskrifter i 2015, hvor tvillingesøstre, der ellers virkede velintegrerede forlod Storbritannien og sluttede sig til IS i det borgerkrigshærgede Syrien. Ubekræftede oplysninger går på, at hele Salman Abedis familie, på nær to ældre brødre, skal være flyttet tilbage til Libyen for nylig. Daily Mail har talt med naboer til Abedi og en af hans tidligere skolekammerater. Ifølge naboerne har Salman Ramadan Abedi, der er dedikeret Manchester United-fan, de seneste uger højlydt fremsagt koranvers på arabisk. Ifølge politiet er han blevet radikaliseret over de sidste par år. Lisa Ahmed, der bor i gaden fortæller til Daily Mail: - Han har fremsagt koranvers meget højlydt på arabisk midt på gaden. Han har sagt, 'der er kun en gud, og profeten Muhammed er hans sendebud, siger Lisa Ahmed. En tidligere skolekammerat, Leon Allen, der også har boet ganske tæt på Abedi, fortæller om den formodede terrorist. - Jeg så ham for et år siden på gaden, hvor han havde ladet sit skæg gro. Vi sagde ikke noget til hinanden, men nikkede bare. Da vi var mindre, legede vi sammen, men så blev vi uvenner over en bagatel. Han havde et attitude-problem, og jeg kan ikke sige, at jeg var specielt vild med ham, siger Leon Hall til Daily Mail. Politiet oplyser tirsdag aften, at bomben, der blev detoneret i Manchester Arena var hjemmelavet og sandsynligvis fremstillet i Storbritannien. Politiet har angiveligt optagelser af gerningsmanden, der bevidst udløser sprængladningen inde i Manchester Arena. En ledende politimand kalder over for The Guardian angrebet 'en gamechanger' der har sat politiet tilbage, fordi det ellers er lykkedes at forhindre terrorangreb med bomber i Storbritannien siden 2005, hvor en række selvmordsbombere detonerede sprængladninger i undergrundsbanen og andre offentlige transportmidler i London og dræbte 52 og sårede 700. Myndighedernes opgave bliver nu at finde ud af, om Abedi arbejdede alene eller er del af en terror-celle. Hans gøren og laden det sidste lange stykke tid frem mod mandag aftens grufulde attentat bliver nu endevendt. Politiet meddelte tidligere i dag, at man har anholdt en 23-årig mand i det sydlige Manchester i forbindelse med efterforskningen af terrorangrebet. Galleri fra terrorangrebet i Manchester Arena - nogle af billederne kan virke voldsomme:

Terrorangrebet mod Ariana Grande koncert i Manchester 22. maj 2017

Sponsoreret indhold