Hollywood 22. juli 2014

Schumi kan være på vej HELT hjem, men…

Racerkøreren har stadig langt vej igen
Af af
Michael Schumacher kan måske snart vende tilbage til sit eget hjem
Michael Schumacher kan måske snart vende tilbage til sit eget hjem
Foto: AOPOver et halvt år efter at han kom alvorligt til skade i en skiulykke, kan Formel 1-legenden Michael Schumacher være på vej hjem i slutningen af næste måned.

Det skriver det britiske medie Mirror.

Den syvdobbelte Formel 1-vinder gør altså så store fremskridt, at han angiveligt ikke behøver at tilbringe særligt meget mere tid på Centre hospitalier universitaire vaudois (CHUV) i Lausanne i Schweiz.

Han blev ellers overflyttet til det højt specialiserede hospital, der ligger blot 40 kilometer fra Michael Schumachers hjem i Gland, for at modtage førsteklasses genoptræning i kølvandet på en længere periode i koma.Ifølge det britiske medie er den 45-årige sportsstjerne dog voldsomt påvirket efter at have tilbragt omkring 170 dage i koma. Han er således lammet og kan kun kommunikere ved at blinke med sine øjne.

LÆS OGSÅ: Schumis kone: Det går fremad

LÆS OGSÅ: De skal hjælpe Schumi tilbage til livet

Lægerne på den schweiziske klinik vil sørge for at give Michael Schumacher en advanceret kørestol, hvori han kan sidde. Kørestolen vil sportsstjernen selv kunne styre ved hjælp af sin mund.

Derudover spekuleres der i, om en ny mikrochip-teknik kan blive løsningen på længere sigt for Michael Schumacher. Lægerne Darko Chudy og Vedran Deletis har således opfundet en mikrochip, der angiveligt kan hjælpe Schumi med at genvinde evnen til at tale og gå efter hans lange periode i koma.

Andre eksperter er dog sikre på, at selvom Michael Schumachers fightervilje vil bringe ham langt, vil han aldrig blive den, han var før ulykken.

Over for det britiske medie Mirror fastslog professor Peter Hutchinson fra Cambridge Univeristy tidligere, at Schumi er forandret efter sin ulykke:

- Det er ikke sådan, at én tænder en kontakt, og så er patienten tilbage. Han vil efter alt at dømme komme tilbage til en verden, han ikke kender, siger Peter Hutchinson til Mirror.

Michael Schumacher forulykkede under en skitur 29. december i Meribel i de Franske Alper. Trods det faktum, at den syvdobbelte verdensmester bar hjelm, endte han alligevel med at slå hovedet så voldsomt, at han endte i koma.

I dagene efter den voldsomme ulykke gennemgik Michael Schumacher to operationer i hjernen for at stoppe en række blødninger.

Sponsoreret indhold