Hollywood 18. december 2014

Samuel L. Jackson opfordrer stjernerne: - Syng mod politivold

Den afroamerikanske stjerne vil starte et nyt internetfænomen, der skal gå imod racisme og politivold
Samuel L. Jackson
Samuel L. Jackson
Foto: All Over Press"Jeg kan ikke trække vejret."

Dette var de sidste ord, Eric Garner nåede at sige, inden han døde af sine kvæstelser, efter at en politibetjent tog kvælertag på familiefaren.

Flere hændelser om politivold har skabt voldsomme protester i USA, og nu går skuespilleren Samuel L. Jackson også ind i debatten.

LÆS OGSÅ: Samuel L. Jackson spiller ikke kostbar

På videoen "Søger flere sangere", som han har delt på sin Facebook-profil, opfordrer Jackson kendte mennesker til at bruge deres berømmelse på at sætte fokus på volden.

- Alle I kendte mennesker, der hældte vand i hovedet (internetfænomen for at sætte fokus på sklerose, red.), jeg udfordrer jer til at gøre noget andet: Jeg udfordrer jer til at synge sangen "We Ain't Gonna Stop Till People Are Free," siger den 65-årige skuespiller på videoen, som han fortsætter ved at synge noget af sangens budskab:

LÆS OGSÅ: Samuel L. Jackson: Satte nyhedsvært på plads

- Jeg kan høre min nabo græde / Jeg kan ikke trække vejret / Råber ud til volden af det racistiske politi / Vi stopper ikke, før vi er frie / Vi stopper ikke, før vi er frie, synger Jackson.

- Kom så, syng det ud, slutter han videoen.

LÆS OGSÅ: Samuel L. Jackson: - Kokainen hjalp mig

Flere sportsfolk har allerede udtrykt deres støtte - blandt andet har basketballstjernen LeBron James vist sin sympati på trykte t-shirts og ved symbolsk at holde hænderne op over hovedet.

Se Jacksons video her

Sponsoreret indhold