Ringenes Herre-skuespiller revser filmverdenen

Selv om Ian McKellen har medvirket i flere franchise-film, har han ikke noget til overs for andre film i den genre. Foto: AOP

Selv om Ian McKellen har medvirket i flere franchise-film, har han ikke noget til overs for andre film i den genre. Foto: AOP

AOP

Selv om Ian McKellen har medvirket i flere såkaldte franchise-film, har den 76-årige skuespiller ikke noget til overs for andre film i den genre.

"Ringenes Herre"-troldmanden har spillet rollen som "Magneto" i den populære "X-Men"-film, men alligevel mener McKellen, at andre franchise-film er latterlige, siger han opsigtvækkende i et interview med det online medie Uproxx.

- "X-Men" handler om noget, mens "Superman" egentlig ikke handler om noget som helst. Filmene om Superman er en joke. En nørd skifter sine underbukser, og lige pludselig er han Superman, raser den legendariske skuespiller sarkastisk og fortsætter svadaen:

- Og så er der James Bond-filmene. Han er jo bare et fjollet, dumt, britisk skvat. "Shaken, not stirred", syder den dobbelte Oscar-nominerede skuespiller og gør nar af en af James Bond-karakterens klassiske replikker.

Derimod mener McKellen, at der er langt mere indhold i "X-Men" hvor han selv spiller en bærende rolle i superheltefilmen, der handler om at have overnaturlige evner.

- "X-Men" handler om problemerne ved at være en mutant. Og vi føler os alle sammen nogle gange som mutanter, og derfor ville jeg gerne lave filmen. Det har da været meget sjovt, men jeg har ikke tænkt mig at lave det de næste 10 år, lyder det fra den ridderslåede skuespiller.

Den anerkendte britiskfødte McKellen begyndte sin lange karriere i teaterverdenen og senere på filmlærredet, hvor den Golden Globe-vindende skuespiller har fået stor succes i "Ringenes Herre"-trilogien, "Hobbitten"-filmene og "Da Vinci-mysteriet".

Selv om McKellen, der har medvirket i over 100 film- og tv-produktioner, for længst har nået pensionsalderen, har han flere film på vej.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close